top of page

Inför matchen mot Nässjö

Umeå BSKT kom till Nässjö redan under torsdagen och har laddat upp i lugn och ro, bland annat har man hunnit med en kvällsträning på plats. Umeå har lite småskavanker i laget inför kvällens match, men inget som ser ut att hindra någon från att spela.


– Veckan har varit lite si och så sett till träningarna, men vi har fått tillbaka folk under i träning och Anton Lindqvist ska ansluta till laget efter ny undersökning av allergiproblem. William Hansson har kunnat träna en del efter fotskadan i senaste matchen och ska kunna spela lite minuter. Cole Welle har haft känning av ryggen, stått över ett par dagar, men ska vara redo för spel, säger Umeå-coachen Boris Balibrea till VK:s basketblogg.


Balibrea fortsätter:

– Nässjö på sin hemmaplan är alltid en utmaning och kanske extra svårt den här säsongen då de har ett starkt lag. Challe Barton är en nyckelspelare, men det går inte att glömma de andra med Sheriff Drammeh och en av ligans bästa stora – Dartaye Ruffin. Vi får helt enkelt göra vårt bästa för att få till en bra match där vi ger oss själva chansen.


Umeå har i sina två inledande SBL-matcher besegrat Södertälje BBK (95-85) och förlorat knappt mot Köping Stars (88-86). Nässjö har inlett serien med två raka vinster, hemma mot Uppsala Basket (90-77) och borta mot Kalmar Saints (93-61).


– Umeå har ett starkt lag som vi har jättemycket respekt för, men vi är också starka och har med oss bra energi efter våra två inledande matcher. Vi måste matcha Umeås fysik med Will Butler och Cole Welle, plus att vi måste lägga väldigt mycket energi för att stoppa Gustav Hansson som är en väldigt duktig spelare och mycket av Umeås anfallsspel går genom honom, säger Nässjös coach Joakim Källman.


🤔 LÄGET I LAGEN:

Inga rapporter om några skador eller sjukdomar i Nässjö. Notera att Willie Atwood är långtidsskadad.

Umeå kommer troligen till spel med bästa möjliga lag.
bottom of page