top of page

inför matchen mot södertälje

På söndag den 4:e november möter Umeå BSKT Södertälje på hemmaplan och för första gången någonsin kommer en SBL match sändas på C-more.

Matchen börjar klockan 19.34 pågrund av C-more sändningen, vilket är 1,5 h senare än vad Umeås hemmamatcher brukar vara.

Umeå förlorade sin senaste match mot wetterbygden men har spelat okej den här säsongen. Man har tagit 3 vinster på 9 matcher. För Södertälje har säsongen sett väldigt bra ut, med sina 6 vinster på 7 matcher.

Det här är andra matchen som Umeå möter Södertälje i år, förra matchen vanns av Södertälje.

– Senast mot Södertälje så spelade vi med mycket tunga ben och rent utsagt dåligt i första halvlek. Men årets trupp är lite lik förra årets, att vi lyckas på nått sätt hänga kvar i matcherna även om vi inte har en bra dag. Inför fjärde perioden nere i Södertälje så låg vi under med endast två poäng, men där nånstans så strular vi till det defensivt och släpper tillbaka Södertälje in i matchen, säger coach Jesper Gustavsson.

Södertälje har en stark trupp den här säsongen och man har spelat på hög nivå.

– Eric Garcia dödade oss förra matchen med 22 poäng, Toni Bizaca, Martin Palmblad och Auston Barnes är spelare som alltid spelar på topp som vi måste se upp för. Förutom dessa så sitter coach Degernäs på ett gäng kompetenta spelare som alla krigar hårt och spelar bra basket, säger Gustavsson.

Statistik

Bäste poänggörare i Södertälje är 32 årige guarden Martin Pahlmblad som snittar 17.7 poäng genom 7 matcher. I Umeå är det stjärnspelaren Omar Krayem som tagit ledningen i den interna poänligan med sina 19 poäng genom 5 matcher, vilket ger honom en 6:e plats i hela SBL.

Umeå har spelat bra i många matcher men laget har slarvat med många turnovers och returer vilket har lett till flera förluster i jämna matcher.

– Största problemet vi haft i år har vart att blockera ut spelare som kraschar utifrån, samt att ta hand om bollen. Dessa två faktorer har gjort att vi förlorat matcher i onödan, där vi i de flesta fall vunnit de övriga statistiska kategorierna. Inför dagens match så förväntar vi oss lite jävlar anamma från spelarna på planen och att vi putsar till detta och vinner mot Södertälje! Avslutar Gustavsson.

Skriven av Fredrik Stolt, medieansvarig.

bottom of page