top of page

Inför matchen mot uppsala

Umeå BSKT har spelat bra basket de senaste matcherna och nu försöker man ta sin 3:e vinst på 4 matcher.

Umeå möter Uppsala imorgon den 25:e oktober på hemmaplan. Båda lagen behöver vinster, framförallt Uppsala som bara plockat en vinst på 7 matcher.

Top scorer  i Uppsala är forwarden Axel Nordström som snittar 22.4 poäng genom 7 matcher och är på andra plats i hela ligan när det gäller poäng. I Umeå är det lagkaptenen Egal Saleman som leder interna poängligan med sina 18.4 poäng, han hade i senaste vinsten hela 32 poäng.

Även fast säsongen inte sett optimal ut från Uppsalas sida så förklarar coach Jesper Gustavsson att man inte kan underskatta bottenlaget.

– Uppsala har varit nära seger i flera matcher, tog Köping till förlängning, spelade en jämn match mot Wetterbygden och vann mot Nässjö med åtta poäng. Tyvärr så har de inte lyckats få ihop lika bra lag som tidigare år men har som vanligt kvar sin motor i Axel Nordström som själv kan vinna matcher åt sitt Uppsala, säger Jesper Gustavsson.

Jesper uppmärksammar en spelare i Uppsala, det är gamla Umeå BSKT spelaren Nathan Dawit.

-Förutom Nordström har de även värvat Nathan Dawit som tidigare spelat här i Umeå, han är säkert sugen att spela en bra match i sin gamla hemmahall. På det så här Uppsala två franska importer plus en amerikansk scoring guard som vi måste se upp för om vi vill gå vinnande ur denna kampen, tillägger Jesper.

Umeå BSKT ser framemot att fortsätta sitt fina, högtempade spel och försvara hemmaplan, matchen börjar klockan 18.04 och spelas på Umeå energi arena.

Senaste inlägg

Visa alla

Under veckan blev det klart att 209 cm långe centern Nick Fullard ersätter skadade Will Butler. Nick spelade under förra säsongen i Bosnien och Bulgarien. Ta en titt på några highlights från Nicks spe

bottom of page