top of page

Inför matchen mot wetterbygden

På tisdag den 30:e oktober spelar Umeå BSKT mot Wetterbygden Stars. Matchen spelas hemma i Umeå Energi Arena.

Det är en speciell hemmamatch som ska spelas på tisdag, för det är nämligen gratis inträde för alla. Det här är en väldigt bra chans för alla att komma och se en av världens bästa sporter live.

Inför denna match har Umeå verkligen spelat bra, man har tagit 3 vinster på dem 4 senaste matcherna. Man ska då försöka ta sin 4:e vinst på 5 matcher på tisdag. Umeå har varit starka på hemmaplan hittills, med 2 vinster och bara 1 förlust. Wetterbygden Stars säsong har varit helt okej, man sitter på 3 vinster och 5 förluster, precis som Umeå gör. Något att notera är att Wetterbygden har inte vunnit en enda hemmamatch än, alla deras 3 vinster kommer på bortaplan. Laget kommer från en förlust mot Norrköping i deras senaste match.

Matchens matchup

Matchens matchup är mellan centrarna Andre Nilsson och Carl Engström. Båda är stora och tunga män som är redo för en tuff kamp på tisdag. Umeås Andre Nilsson snittar 16 poäng och 11 rebounds genom 8 matcher den här säsongen. Wetterbygdens Carl Engström har bara spelat en match, då gjorde han 9 poäng och hade 2 rebounds. Carl spelar även i landslaget.

– André kommer som vanligt vara taggad att gå upp mot de stora grabbarna som är med i landslaget. Calle är något längre men André rör sig bättre nu än när de möttes sist och är stark nog för att hålla emot honom nere i tresekunders. Det kommer bli en rolig match up att kolla på! Säger coach Jesper Gustavsson.

Bästa poänggörare i Umeå är Egal Saleman som snittar 18 poäng per match med sina 7 rebounds genom 8 matcher. I Wetterbygden är den bästa poänggöraren den 22-årige, 207cm långa centern Waly Niang som snittar 18.5 poäng och 11.5 rebounds, dock så är Niang långtidsskadad och då har man tagit in Carl Engström på ett korttidskontrakt.

Umeå fick tillbaks sin amerikanske guard Josh Greene i förra matchen. Josh visade ingen ringrostighet alls och levererade 15 poäng och 8 assist mot Uppsala. Han gör sin 4:e match för säsongen mot Wetterbygden. Josh är viktig för Umeå BSKTs framgång den här säsongen.

– Josh kommer in som spetsspelare på guard position och breddar laget otroligt mycket både offensivt och defensivt. Nu har vi både lungor och huvud för att spela hårt försvar utan att oroa oss för foul problem, berättar Coach Gustavsson.

Vad är viktigt att tänka på när man möter Wetterbygden? 

– Detta är första gången vi spelar Wetterbygden någonsin, men det är viktigt att man klarar matcha deras energi och inte blir lurad in i deras typ av spel. Defensivt är det viktigt att vi kontrollerar deras skyttar utifrån, avslutar Gustavsson.

Skrivet av Fredrik Stolt, medieansvarig.

bottom of page