top of page

Inför Norrköping DolphisImorgon den 5/1 är det dags för årets första match! Umeå reser söderut för att möta Norrköping Dolphins. Uppkast 17:34. Matchen går att se live och i efterhand på sblplay.se.

Sist lagen stod inför varandra gick matchen till övertid där Umeå vann med 108-107. Inför morgondagens match framhäver Umeå BSKT:s Caroline Muzito-Bagenda vikten av att laget fortsätter att följa spelplanen och arbeta tillsammans:


Vi har de senaste matcherna tagit stora steg framåt och mycket tack vare att alla i laget letar efter det bästa avslutet i varje anfall. Alla känner sig delaktiga och då presterar vi som bäst i både anfall och försvar.


I Umeå BSKT:s senaste match hade de otur med både anfall och försvar vilket resulterade i en förlust mot Köping med resultatet 97-77. Norrköpings senaste match var mot KFUM Fryshuset där de lyckades plocka hem två poäng efter en vinst med 103-76. Norrköping placerar sig för närvarande på en andraplats i tabellen med 20 inspelade poäng på 13 spelade matcher. Umeå ligger fortfarande på en åttondeplats med två vinster och 12 förluster.


För att knipa två poäng berättar Muzito-Bagenda hur de måste kontrollera flera av Norrköpings viktigaste spelare:


Norrköpings nummer åtta Felix Terins är en viktig spelare och kan bli riktigt het när det kommer till att sätta trepoängare. Även nummer tre, Kamau Stokes, är en nyckelspelare för dem då många av spelen går via honom, både i anfall och försvar. Givetvis måste vi också kunna kontrollera deras nummer ett, Adam Ramstedts, i PnR situationer.


Text: Daniel Arnkvist och Erika Larsson


bottom of page