top of page

Inför Södertälje BBKFör Umeå väntar två matcher mot Södertälje BBK på bortaplan i helgen. En imorgon den 12/2 och en på söndag den 14/2. Morgondagens match går att se live och i efterhand på sblplay.se. Uppkast 19:04.


Umeås senaste match var mot Norrköping Dolphins. Matchen fick dock avbrytas i fjärde perioden då två spelare i bortalaget olyckligt kolliderat med varandra. Lagen valde gemensamt att tillskriva ställningen vid olyckan som slutresultat. Ställningen i matchen när den avbröts var 65-78. Södertälje kommer senast från en möte mot Borås Basket. Matchen slutade med en vinst för Borås med slutresultatet 104-84.


Sist Umeå och Södertälje möttes var i början av december. Matchen slutade tyvärr med en förlust för Umeå med matchresultatet 90-96. I tabellen ligger Umeå BSKT på åttonde plats med fem vinster och 15 förluster. Södertälje hittar man i toppen på en andra plats med 15 vinster och fyra förluster.


Inför mötet pratar vi med Umeå BSKT:s assisterande tränare Caroline Muzito-Bagenda. Hon berättar att laget, trots en tuff start på säsongen, fortsatt att tro på spelidén och därför satt ett framgångsrikt grundspel:


– Vi har kommit igång och visar att vi kan vinna mot lag som är rankade högre än oss. Vi har hållit fokuserat på att fortsätta med det vi började bygga på i början av säsongen och nu sitter det mesta defensivt och då kommer anfallen nästan av sig själva.


Muzito-Bagenda ger även en liten inblick i Södertälje BBK för de supportrar som inte följt laget denna säsong:


– Södertälje är ett lag med många rutinerade spelare som verkligen kan basket. De har haft skadeproblem i laget, men bevisat att de inte använder det som någon ursäkt för att inte kunna prestera utan har vunnit trots skador i truppen. Givetvis så är Pahlmblad, Pita och bröderna Gaddefors spelare som vi måste kunna kontrollera för att vinna matcherna i helgen.


Text: Daniel Arnkvist och Erika Larsson.

bottom of page