top of page

Kul att få spela basket igen!
Att talangfulla idrottare drabbas av motgångar i form av skador är inte ovanligt. För Nathan Dawit slog motgången hårt med drömmar som bokstavligen krossades mitt i tu.

Nathan Dawit kom till Umeå för två år sedan efter att Solna Vikings av ekonomiska skäl drog sig ur Basketligan. Efter den första säsongen med Umeå, säsongen 2015/2016, snittade Nathan Dawit 12,6 poäng, 2,9 returer och 1,8 assists på 31 minuter per match. Ett nytt kontrakt för nästa säsong var snabbt klart till allas glädje. Då var olyckan var framme rejält. Den talangfulle shooting guarden drabbades av en svår knäskadan efter bara 25 minuter av den första träningen förra säsongen. 
– Vi byggde laget runt om kring honom ifjol men vi fick aldrig se det på grund av att Nathan skadades på den första träningen. Så nu är det dags, säger sportchef Luca Romano.

”Kul att få spela basket igen!”

Nu är han tillbaka. Knäskålen som gick mitt i tu är nu helt återställd och Nathan ser fram emot en ny säsong med sitt lag.

– Det är 1,5 år sedan jag spelade match och det ska bli så kul att få spela basket igen, säger Nathan Dawit  och fortssätter.

– Jag trivs i stan och fick inte påbörja min säsong i fjol, så jag vill påbörja och fullfölja den här i Umeå i år. Vi har ett bra lag och vi kan chocka den här säsongen, avslutar Nathan Dawit innan han springer tillbaka in till sina lagkamrater.

I skrivande stund befann sig Nathan och hela laget på Change the Game i Noliahallarna. Där får alla barn träffa sina idoler och testa på basket och andra sporter som finns representerade. Söndag morgon reser laget till Östersund för träningsmatcher mot Norska Baerum och Jämtland under två dagar.

– Det är kul att Nathan är tillbaks i truppen. Jag ser fram emot att få fortsätta jobba med en av Sveriges mest talangfulla spelare, säger coach Jesper Gustavsson.

 Han utvecklades mycket som spelare första säsongen och jag tror att han under sin rehab har utvecklats minst lika mycket mentalt. Han kommer fortsätta utvecklas, han har det i sig

Umeås trupp efter att Nathan Dawit nu är klar består nu av tolv spelare.

Förlägningar: Nathan Dawit, Albin Frank, Egal Saleman, André Nilsson, Fredrik Björnsson och Anton Leth.

Nyförvärv (tidigare klubb inom parentes): Alexandros Varytimiadis (Aries Trikala BC), Eric Gilchrese (Baerum, Norge), Nick Schlitzer (Olimpi Tblisi, Georgien), Rami Ghanem (Tryout: College, Kanada), Chris Singhateh (Tryout: College, USA), Arik Smith (Ostuni, Italien) samt John Legget Jr som är ny assisterande tränare.

Kontaktpersoner UMEÅ BSKT: Sportchef, Luca Romano: 070-230 02 53, luca@umeabskt.se Head coach, Jesper Gustavsson: 070-281 33 99, jesper@umeabskt.se

__________________________________________________________________________________

 Nathan DawitPosition:Shooting GuardLängd:195 cmModerklubb:FryshusetVikt:90 kgMatcher Basketligan:StockholmFödelseår:1994Landskamper :53 st (U20 och U18)Hemstad:Stockholm

__________________________________________________________________________________

Statistik

http://basketliganherr.se/player/1699056/

_________________________________________________________________________________

bottom of page