top of page

Kvartsfinal 1 mot Södertälje

Det blir en rematch på förra årets slutspel då Umeå matchas upp med serieledarna Södertälje.

Det blir ett tufft slutspel för Umeå men laget har visat att man kan utmana även de bästa i ligan och har därför hopp om att göra en skräll. Den här grundserien så lyckades Umeå tyvärr inte plocka en seger mot Södertälje. Förra årets slutspel så förlorade Umeå två raka matcher mot Södertälje, då var det bara bäst av tre matcher som spelades i kvartsfinalen. Nytt för i år är att det är bäst av fem. Viktig detalj att nämna angående förra årets slutspel är att båda matcherna förlorades med bara tre poäng.

Med 29 vinster så vann Södertälje ligan över Borås och Norrköping som har 27 vinster var. Efter att ha vunnit kvartsfinalen mot Umeå förra året så fick Södertälje möta Luleå. Serien gick till sex matcher där sedan Luleå tog sig vidare efter några mycket jämna matcher, framförallt den femte matchen där det bara skildes en poäng. Med ett mycket bra lag så siktar Södertälje på att ta sig hela vägen i år.

Första kvartsfinalen spelas nere i Södertälje den 26:e mars klockan 19.04. Ni hittar resterande schema längre ner i inlägget.

SpelarstatistikMEST POÄNG

Deandre Mathieu visade verkligen upp sig den här grundserien, nu får vi se honom i playoffs. Mathieu slutar på en tredjeplats i assistligan och en niondeplats i poängligan. Eric Gilchrese under sin tid här slutar med 15.8 poäng, 4.9 returer och 4.1 assist. Landslagsmannen Andre Nilsson hamnade på en fjärdeplats i returligan.MEST POÄNG

Auston Barnes är en högt rankad MVP kandidat i år efter en mycket bra säsong både offensivt och defensivt. Martin Pahlmblad är en gammal veteran som alltid är trygg och viktig i slutspel, han slutade med 12.7 poäng i grundserien. Värt att nämna är Toni Bizaca som exploderade med 39 poäng mot Umeå i senaste mötet.

Kvartsfinalschemat


KVARTSFINAL 1:

Tisdag 26 mars, kl 19.04: Södertälje Kings – Umeå BSKT (bortaplan)

KVARTSFINAL 2:

Torsdag 28 mars, kl 18.34: Umeå BSKT – Södertälje Kings (hemmaplan)

KVARTSFINAL 3:

Måndag 1 april, kl 19.04: Södertälje Kings – Umeå BSKT (bortaplan)

EV. KVARTSFINAL 4:

Onsdag 3 april, kl 18.34: Umeå BSKT – Södertälje Kings (hemmaplan)

EV. KVARTSFINAL 5:

Lördag 6 april, kl 15.04: Södertälje Kings – Umeå BSKT (bortaplan)Text: Fredrik Stolt, medieansvarig.

bottom of page