top of page

Leth klar för sin tredje säsong

Anton Leth har valt att förlänga ytterligare en säsong med Umeå BSKT och är hittills den fjärde spelaren klar inför säsongen 2019/2020. Forwarden som tog stora kliv framåt under det gångna året och känner sig redo för en ny säsong.

Anton Leth, 21, kom till Umeå inför säsongen 2016/2017 efter att ha avslutat tre år på riksbasketgymnasiet i Luleå. Den 192 centimeter långa forwarden ser ljust på årets lagbygge och den kommande säsongen.

”Det känns roligt att vara kvar i Umeå en säsong till! Jag känner verkligen att både coach och styrelsen tror på mig och jag hoppas att jag kan ta vara på den chansen i år. Av vad jag har sett ser årets nyförvärv riktigt bra ut, men det är en del pusselbitar kvar”, säger Leth.

Coach Jesper Gustavsson är positiv till förlängningen och hoppas på att utvecklingskurvan fortsätter uppåt.

”Anton gör sin tredje säsong i klubben och har gått framåt varje säsong han vart med oss, han har stor förståelse för sporten och skjuter riktigt bra utifrån. Förra året hade han några otroliga toppar i vissa inhopp, bland annat bortavinsten mot Luleå då han var outstanding när matchen skulle avgöras. Denna säsong hoppas vi få se han ta nästa kliv i sin utveckling”, säger Gustavsson.

Namn: Anton Leth

Född: 1997

Längd: 192 cm

Från: Lidingö (SWE)

Position: SF

Text: Emma Järvholm

bottom of page