top of page

Meriterad guard till Umeå BSKT

Umeå BSKT har gjort klart med en ersättare till långtidsskadade Nathan Dawit. Och det är ingen mindre än Sverige-bekantingen Terrence Oglesby.

Under måndagseftermiddagen kallade Umeå BSKT till presskonferens.

Då kunde vi presentera vem som kommit för att ersätta den tänkta nyckelspelaren Nathan Dawit efter hans knäskada.

Många i basket-Sverige känner igen namnet: Det handlar om norskamerikanen Terrence Oglesby.

”Först och främst så är jag väldigt glad att vara här. Jag är laddad för starta säsongen och se vad det här laget kan göra. Vi har några riktigt bra spelare”, säger Terrence Oglesby.

28-åringen har ett förflutet i Borås Basket, Sundsvall Dragons och EcoÖrebro. Hans senaste vända i Sverige var säsongen 2012/2013 då han spelade med Borås. Då snittade han imponerande 17 poäng, tre assist och två returer per match.

Oglesby är en 188 centimeter lång guard som framför allt är känd för sin förmåga att göra poäng och sätta tuffa distansskott.

Terrence Oglesby har fått sin basketutbildning på det anrika colleget Clemson University. Men den senaste säsongen tillhörde han Memphis Grizzlies farmarlag Iowa Energy.

”Det känns som att jag passar bra in i den här gruppen om man tittar på vad som redan finns i laget. Jag kan hjälpa de stora spelarna och bidra med min erfarenhet”, säger Oglesby.

Umeå BSKT hoppas att få honom spelklar redan till fredagens premiär på hemmaplan mot BC Luleå. Men ännu är ingenting helt klart gällande det.

Max Wiik

bottom of page