Nathan Dawit uttagen till landslagetUmeå BSKT:s lagkapten Nathan Dawit är uttagen till Sveriges herrlandslag och reser ner till Turkiet på måndag för att spela EM-kval.

– Det känns kul och spännande att få vara en av de 14 spelarna som åker till EM-kvalet.


Idag kom beskedet att Nathan Dawit är aktiverad från sin reservplats och är klar för att vara en del av det svenska herrlandslaget. Den 23 november reser truppen ner till Istanbul. Där väntar ett EM-kval och matcher mot Nederländerna samt Kroatien.


Något som är speciellt för i år är EM-kvalbubblan. För att kunna genomföra ett coronasäkert EM-kval i Europa har internationella Basketbollsförbundet FIBA, tagit fram protokoll som herrlandslagen måste följa. Detta innebär bland annat att det inte sker något inledande träningsläger i Sverige, utan att alla spelare åker från sina respektive klubblagsorter direkt till Istanbul. Spelarna ska även innan avresa hålla sig “relativt isolerade” och ta minst två PCR-test med negativa provsvar.


Dawit har tidigare spelat ett flertal juniorkamper på totalt 53 matcher i U18- och U20-landslagen. Så här ser spelaren på de två kommande matcherna:

– Jag tror att jag kan bidra med bra energi och ge 100% oavsett speltid.


Spelschema:

Torsdag 27/11 Nederländerna - Sverige, klockan 14:00

Söndag 29/11 Sverige - Kroatien, klockan 18:00


Text: Erika Larsson


Senaste inlägg

Visa alla

Följ Umeå bskt i slutspelet, håll er uppdaterade och planera in kommande hemmamatch!

Det var i samband med en träning under söndagen den 21/2 som den nyanslutna Oliver Gehrke drabbades av en korsbandsskada, igen. Det var i mitten av säsongen 2019-2020 som Oliver senast drabbades av sa

Umeå BSKT står upp för mänskliga rättigheter och vill därför tydliggöra att klubben tar avstånd från åsikterna som uttrycks i Länstidningen Södertälje den 29/1. Det är viktigt att ta ställning och där