top of page

Nathan Dawit uttagen till landslagets avgörande matcher i helgen


Foto: Isac Solinaw


Umeå BSKT:s lagkapten Nathan Dawit blev tidigare i november uttagen till Sveriges herrlandslag. Idag kommer förbundskaptenen Hugo Lopez att presentera ett lag inför kommande avgörande matcher. Umeås Nathan Dawit är en av de 12.


Den 23 november reste truppen ner till Istanbul. Där väntade ett EM-kval och matcher mot Nederländerna och Kroatien. Av de 15 spelarna som befinner sig på plats i EM-kvalbubblan är det endast 12 stycken som tas ut för match. Idag klockan 14:00 kommer förbundskaptenen Hugo Lopez mönstra ett lag inför en nästan avgörande match mot Nederländerna. På planen kommer vi kunna se Dawit.


Varför är matchen nästan avgörande? De tre bästa lagen går till EM.

Kroatien är i nuläget favoriter till att vinna gruppen. Turkiet har hamnat på efterkälken men kommer mest troligt vinna de fyra kommande matcherna. Nederländerna och Sverige har varsin vinst mot Turkiet. Man kan kort och gott säga att kampen om den tredjeplatsen står mellan dessa två länder. En vinst för Sverige innebär överläge, en eventuellt förlust måste däremot ske med så få poäng som möjligt så att de kan ta igen det den 22 februari.


Se Sverige och Umeå BSKT:s Nathan Dawit spela:

Fredag 27 november klockan 14:00

Sverige - Nederländerna

TV10 och Viaplay


Söndag 29 november kl 18:00

Sverige - Kroatien

TV10 och Viaplay


Text: Erika Larsson


Senaste inlägg

Visa alla

Under veckan blev det klart att 209 cm långe centern Nick Fullard ersätter skadade Will Butler. Nick spelade under förra säsongen i Bosnien och Bulgarien. Ta en titt på några highlights från Nicks spe

bottom of page