Nathan Dawit uttagen till landslagets avgörande matcher i helgen


Foto: Isac Solinaw


Umeå BSKT:s lagkapten Nathan Dawit blev tidigare i november uttagen till Sveriges herrlandslag. Idag kommer förbundskaptenen Hugo Lopez att presentera ett lag inför kommande avgörande matcher. Umeås Nathan Dawit är en av de 12.


Den 23 november reste truppen ner till Istanbul. Där väntade ett EM-kval och matcher mot Nederländerna och Kroatien. Av de 15 spelarna som befinner sig på plats i EM-kvalbubblan är det endast 12 stycken som tas ut för match. Idag klockan 14:00 kommer förbundskaptenen Hugo Lopez mönstra ett lag inför en nästan avgörande match mot Nederländerna. På planen kommer vi kunna se Dawit.


Varför är matchen nästan avgörande? De tre bästa lagen går till EM.

Kroatien är i nuläget favoriter till att vinna gruppen. Turkiet har hamnat på efterkälken men kommer mest troligt vinna de fyra kommande matcherna. Nederländerna och Sverige har varsin vinst mot Turkiet. Man kan kort och gott säga att kampen om den tredjeplatsen står mellan dessa två länder. En vinst för Sverige innebär överläge, en eventuellt förlust måste däremot ske med så få poäng som möjligt så att de kan ta igen det den 22 februari.


Se Sverige och Umeå BSKT:s Nathan Dawit spela:

Fredag 27 november klockan 14:00

Sverige - Nederländerna

TV10 och Viaplay


Söndag 29 november kl 18:00

Sverige - Kroatien

TV10 och Viaplay


Text: Erika Larsson


Senaste inlägg

Visa alla

Följ Umeå bskt i slutspelet, håll er uppdaterade och planera in kommande hemmamatch!

Det var i samband med en träning under söndagen den 21/2 som den nyanslutna Oliver Gehrke drabbades av en korsbandsskada, igen. Det var i mitten av säsongen 2019-2020 som Oliver senast drabbades av sa

Umeå BSKT står upp för mänskliga rättigheter och vill därför tydliggöra att klubben tar avstånd från åsikterna som uttrycks i Länstidningen Södertälje den 29/1. Det är viktigt att ta ställning och där