top of page

Nu vill Umeå bli ett vinnande lag


umeflyer

Basketfesten – och gratis inträde i Umeå Energi Arena. Umeå BSKT vill hamna på vinnarspåret igen i kvällens match mot Borås Basket.

De två senaste matcherna har varit tuffa för Umeå BSKT. Två raka Norrlandsderbyn har slutat med lika många förluster.

Men det är snabbt glömt.

I kväll är det nämligen matchdags igen. Och tack vare våra fantastiska samarbetspartners blir kvällens drabbning mot topptippade Borås Basket helt gratis.

”Självfallet kul med gratismatch och vi hoppas det kommer mycket folk! Vi är inne i en tuff period nu med två matcher i veckan där all vaken tid går åt att utvärdera föregående matcher samt förbereda kommande matcher”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Borås Basket har fått en tyngre start än väntat på säsongen. Men det är bara en tidsfråga innan laget från Sjuhärad börjar hitta rätt igen.

Tränare Gustavsson har haft ett tydligt fokus under sina träningar under veckan.

”Jag tycker grabbarna har jobbat på bra i veckan trots tuff match tisdags och en jobbig resa hem direkt efter match. Tre hårda och snabba träningar plus ett antal videopass så har vi lyckas ställa om fokus till Borås. Där ligger hög fokus fortfarande på transition defense och box outs”, säger han.

Det är ingen hemlighet att guardduon James Washington III och Jakob Sigurdarson blir viktiga att få stopp på under fredagens match. Det är Jesper Gustavsson väl medveten om.

”För att vinna mot Borås så måste vi stoppa dem”.

Vi ses klockan 19.04 i Umeå Energi Arena. Ta med alla dina vänner på en gratis basketfest. Ni kommer inte att ångra er.

Max Wiik

bottom of page