top of page

Nu vill Umeå BSKT hitta intensiteten igen

Foto: Baland Reza

I grundseriens sista hemmamatch är det Norrlandsderby mot Jämtland. Umeå BSKT:s plan? Hitta tillbaka till intensiteten. ”Tuffheten som vi hade mot Uppsala”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Ett eventuellt slutspel väntar runt hörnet för Umeå BSKT. Men först måste grundserien avklaras.

Och i dag, fredagen 10 mars, spelas den sista hemmamatchen innan slutspelet. Då är det uppdukat för basketfest när Jämtland Basket kommer på besök i ett tvättäkta Norrlandsderby.

Tränaren Jesper Gustavsson vet vad som blir viktigt för hans gäng. Nämligen att hitta tillbaka till intensiteten.

”Fokusen är att hitta tillbaks till intensiteten och tuffheten vi hade mot Uppsala sista hemmamatchen. Vi släppte till 37 straffkast så där får vi göra ett bättre jobb men intensiteten i försvar måste vara på samma nivå för att vi ska vinna matchen”, säger Jesper Gustavsson.

Jämtland Baskets formkurva har pekat rakt uppåt den senaste tiden. Laget har många hot och spelare som man måste hålla koll på.

”Jämtland är ett snabbt lag. Vi vill kontrollera deras tempo men samtidigt inte dras in i ett för lågt tempo själva. Dino (Cinac) och Mike (Bruesewitz) får inte känna sig för bekväma utifrån och vi måste få stopp på (Jabril) Durhams drives mot korgen”, säger Gustavsson.

Ni vet när matchen börjar – 19.04 i Umeå Energi Arena. Kom och stötta oss på plats. Men om ni mot förmodan inte kan ta er till hallen så går det att följa fighten via webb-tv på www.basketsverige.tv.

Max Wiik

bottom of page