Ny amerikan till umeå bskt

Umeå BSKT har värvat en ny spelare, det är amerikanske guarden Andre Hollins. Hollins är född 1992 och är 188 cm lång. Han spelade senast i Finland i laget Seagulls, där han bara har spelat 2 matcher. Innan det spelade han i Litauen med laget Kavainiai Nevezis i 4 matcher.

En bild på Dre Mathieu och Andre Hollins från College.

Hollins spelade i Minnesota Gophers tillsammans med Dre Mathieu under hans college period. 2014/2015 säsongen snittade hollins 13,9 poäng, 4 returer och 2,7 assists. Samtidigt hade Mathieu 8,6 poäng, 2,7 returer och 4,3 assists. Han är på tryout kontrakt i december.

– Det är lite väl tidigt att säga så mycket, men han verkar vara enhttps://youtu.be/vhzj1w0MuBE  toppenkille som kommer in med positiv attityd mot alla i laget. Hans skott har sett lite flackt ut här i början på skottövningar, men på det lilla vi hunnit spela ”match” så har han hittat sätt att göra mål på. Tuff defensiv kille som är smygatletisk, han rör sig fint i sidled och runt screens. Såklart kan han ännu inte riktigt alla defensiva regler och offensiva spel, men det kommer, säger coach Jesper Gustavsson.
Text av Fredrik Stolt, medieansvarig.