top of page

Ny amerikan till umeå bskt

Umeå BSKT har värvat en ny spelare, det är amerikanske guarden Andre Hollins. Hollins är född 1992 och är 188 cm lång. Han spelade senast i Finland i laget Seagulls, där han bara har spelat 2 matcher. Innan det spelade han i Litauen med laget Kavainiai Nevezis i 4 matcher.

En bild på Dre Mathieu och Andre Hollins från College.

Hollins spelade i Minnesota Gophers tillsammans med Dre Mathieu under hans college period. 2014/2015 säsongen snittade hollins 13,9 poäng, 4 returer och 2,7 assists. Samtidigt hade Mathieu 8,6 poäng, 2,7 returer och 4,3 assists. Han är på tryout kontrakt i december.

– Det är lite väl tidigt att säga så mycket, men han verkar vara enhttps://youtu.be/vhzj1w0MuBE  toppenkille som kommer in med positiv attityd mot alla i laget. Hans skott har sett lite flackt ut här i början på skottövningar, men på det lilla vi hunnit spela ”match” så har han hittat sätt att göra mål på. Tuff defensiv kille som är smygatletisk, han rör sig fint i sidled och runt screens. Såklart kan han ännu inte riktigt alla defensiva regler och offensiva spel, men det kommer, säger coach Jesper Gustavsson.
Text av Fredrik Stolt, medieansvarig.

bottom of page