top of page

Ny Kanadensare klar för BSKT
Umeå BSKT har gjort klart med sin andra import inför den tredje säsongen i Basketligan herr. In kommer Josh Wolfram, en 208 centimeter lång powerforward från Thompson Rivers University i Kanada.

– En superintressant värvning. Kanadensiska spelare är på uppgående, välskolade och mycket pålitliga. Josh är en stor talang som kan växa mycket hos oss och bli en riktig storspelare med tiden, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

24-årige Josh Wolfram snittade på 27 matcher – 18 poäng och 10 returer förra säsongen och var starkt bidragande till att TRU Wolfpacks tog sig till Final Four i Canada West för första gången. – Jag är riktigt glad. Det har alltid varit en dröm för mig att bli proffs utomlands. Det känns riktigt bra att komma till Umeå, ungefär samma väderklimat som här hemma och allt jag har hört passar mig perfekt, säger Wolfram.

Idolen från barnsben för Josh, som så många andra kanadensiska basketspelare i samma årgång, var självklart Steve Nash, den stora kanadensiska ikonen inom NBA som kommer från British Columbia. Därefter har fler och fler kanadensiska spelare kommit ut på den internationella scenen. Boston Celtics Kelly Olynyk är en av dem senaste som Josh även varit lagkamrat med på South Kamloops Secondary High school. – Med Josh har vi hittat ytterligare någon som kan kliva inside och som ska vara en spelare som även ska kunna ta perimeter-skott, säger Umeås sportchef Luca Romano.

Josh kommer från collegespel i Canada vilket gör att han redan är van vid FIBA-regler, 24 och 14 sekunders skottklocka, men framförallt att trepoängslinjen som är på samma avstånd i Europa och Kanada, till skillnad från collegespelare som kommer från USA vilket är till stor fördel i övergången till Basketligan. – Vi är övertygade om att Josh kommer att vara en mycket bra värvning. Vi har kommit överens med honom om ett kontrakt med option för säsongen 2017/18, säger Luca Romano.

– För att undvika att bygga om laget på importsidan från noll varje år har vi jobbat för denna option som vi kan effektivisera så sent som under våren 2017. Ett nytt tänk avtalsmässigt som vi känner ger trygghet till båda parter, avslutar Umeås ordförande Michael Jalmby.

bottom of page