top of page

Nyckelmatch för Umeå BSKT

Umeå BSKT har gått igenom en tuff period, men på tisdagen väntar i en riktig nyckelmatch i bottenkampen. Örebro hemma. -Vi vill bryta den här förlusttrenden nu, säger coach Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT föll i fredags borta mot Uppsala med hela 58-88. En match som var jämn (23-25) i första perioden, men sedan föll Umeå samman som en korthus.

-Vi tappade konceptet, började ljungla och gjorde inte alls vad vi ska. Då får motståndarna springa på oss och göra enkla poäng. Det har varit så ofta när vi förlorat. Sedan ska man konstatera att det var svårt att spels utan flera av våra stora killar, säger Umeåcoachen Jesper Gustavsson.

Nu väntar Eco Örebro, bottenkollegan som besegrat Umeå två gånger 90-87 och 85-81 den här säsongen.

-Det har varit jämna matcher där vi inte riktigt gjort rätt saker när matcherna ska avgöras. Vi vet vad som väntar. Örebro är bra även nu utan Starks. De har kvalitet. Senast när vi möttes var Brandon Barton riktigt bra. Vi ska vårda bollen och hålla oss till gameplan bättre den här gången, säger Gustavsson.

Johan Rönnström saknas precis som senast, men Bree Perine är tillbaka och dessutom hoppas coach Gustavsson på att Jesper Hallberg som missade matchen senast ska komma till spel.

bottom of page