top of page

Prestigemöte på hemmaplan: ”Betyder supermycket”

Foto: Baland Reza.

Prestigemöte med Jämtland Basket i Umeå Energi Arena i kväll. Här är Umeå BSKT-tränaren Jesper Gustavssons tankar inför Norrlandsderbyt.

Förra veckan tog Umeå BSKT sin andra seger för säsongen. Och det efter en komfortabel seger på bortaplan mot tabelljumbon Malbas.

I kväll står Jämtland Basket för motståndet i ett Norrlandsderby. En viktig match för båda lagen.

Umeå BSKT kommer till spel med senaste mötet lagen emellan färsk i minnet. Då vann Östersundsgänget ganska övertygande.

”Kvällens drabbning mot Jämtland blir stor både för oss och Jämtland. Bortsett från att det är ett klassiskt Norrlandsderby så försöker båda lagen avancera i tabellen och en vinst i kväll betyder supermycket för båda lagen. Så det är extra viktigt för grabbarna att vara fokuserade och på tårna”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

I Umeå BSKT kommer alla till spel förutom guarden David Jallow. För nyförvärvet Rudy Mbemba, som gjorde succé direkt borta mot Malbas, blir det hans första match på hemmaplan.

”Vi har alla grabbar redo att spela förutom David (Jallow) vars höft har strulat lite senaste veckorna. Men vi känner att vi har gott självförtroende sen förra matchen mot Malbas. Men samtidigt lite sur smak i munnen sen förra Jämtlandsmatchen som inte alls spelades i vår regi”.

Matchen spelas klockan 19.04 i Umeå Energi Arena. Ni som inte har möjlighet att vara på plats kan följa den på www.basketsverige.tv.

Max Wiik

bottom of page