top of page

Raset som förstörde matchen för Umeå

Här är anledningen till att Umeå BSKT förlorade mot Jämtland Basket: Fallet i den tredje perioden blev alldeles för stort.

Det var upplagt för ett härligt Norrlandsderby när Umeå BSKT gästade Jämtland Basket i den Nya Sporthallen.

Lagen har haft några riktigt tuffa möten under de senaste åren som många avgjorts med några poängs marginal.

Det här blev tyvärr inte ett av dem.

Den första halvleken var relativt jämn. Umeå-guarden Terrence Oglesbys skytte höll det gästande laget med i matchen. Och efter två perioder ledde Jämtland bara med 49-40.

Men sen kom det stora fallet. Nämligen i period nummer tre.

”Tråkig upplevelse i Nya Sporthallen. Vi var med i matchen tills halvtid även om det inte var vår basket som spelades.  Jämtland förde i stort sett hela matchen och kom till anfall med hög fart framåt”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Ingenting gick Umeå BSKT:s väg samtidigt som hemmagänget öste i poäng. Anfört av den amerikanska duon Mike Bruesewitz och Jabril Durham kunde Östersundslaget vinna tredje med 33-10.

Det blev tufft att återhämta sig från och Umeå föll slutligen med 77-104.

Terrence Oglesby gjorde återigen flest poäng i Umeå med sina 17. Utöver honom svarade även forwarden Egal Saleman för 13 poäng och åtta returer.

”Deras offensiva returtagning dödade oss, lika så deras 1-1-penetrationer och öppna skyttar. Tyvärr blev det för bekvämt för Jämtland och vi tappade självförtroendet då vi missade många enkla lägen tidigt i matchen”, säger Gustavsson.

Poänggörare, Umeå: Terrence Oglesby 17, Egal Saleman 13, George Valentine 13, Josh Wolfram 13, André Nilsson 8, Johan Pierre 6, Jesper Hallberg 4, David Jallow 2, Johan Rönström 1.

Men redan på fredag är det match igen – på hemmaplan dessutom. Vi möter Borås Basket och tack vare våra sponsorer så kommer det att vara helt gratis.

Så ta med alla du känner. Vi ses i hallen!

Max Wiik

bottom of page