top of page

Revanschmöte för Umeå

Umeå BSKT kommer från en sämre insats senast mot Södertälje, men också från en sämre match i senaste mötet med Uppsala basket. Därför är tisdagens match en revanschmatch i dubbel bemärkelse.

-Vi vill helt klart vara bättre både än senast mot Södertälje och senast när vi mötte Uppsala även om det var längesedan, vi har tagit många steg sedan dess, säger Umeåcoachen Jesper Gustavsson.

Det blev förlust för Umeå senast mot Södertälje 74-93 på bortaplan. En match som rann iväg ganska tidigt för hemmalaget.

-Vi var inte riktigt med från start. De hanterade förseningen som det blev på grund av domarna bättre än oss. Den här gången ska vi definitivt komma redo till match oavsett tid, säger Gustavsson.

I förra mötet med Uppsala, hemma i Umeå föll BSKT med 67-88 mot Uppsala efter en medioker insats.

-Vi kunde inte alls matcha deras intensitet och gjorde inte alls vad vi skulle. Då var vi nya som lag med många nya spelare. Nu har vi kommit ihop mer, fått kontinuitet i truppen och ska definitivt ge Uppsala en match, säger Gustavsson.

Uppsala som inte spelat på 12 dagar kommer närmast från en förlust mot Luleå (som Umeå slog), med 76-94, men laget har under säsongen besegrat såväl Borås som Södertälje och Sundsvall.

-Uppsala har en hög högstanivå. Det gäller att vi får dem ur spelrytmen och att vi värdar bollen om vi ska vinna, säger Umeåcoachen.

Umeå matchar fullt lag bortsett från långtidsskadade Magnus Haney.

bottom of page