top of page

Rivstart direkt – mot den regerande mästaren

Foto: Baland Reza.

Att möta den regerande mästaren är alltid tufft. Men för Umeå BSKT kan det i kväll bli ännu svårare – eftersom åtta spelare saknas. ”Vi känner ändå att vi har bra koll på deras spelare och vad de gör”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Efter ett kortare juluppehåll är basketligan herr igång igen. Och för Umeå BSKT blir det en riktig rivstart.

I kväll klockan 19.04 väntar en tuff nöt att knäcka i Umeå Energi Arena: Nämligen den regerande mästaren Södertälje Kings.

Och som att det inte var tufft nog. Umeå-laget har dessutom åtta spelare på skadelistan inför kvällens möte.

”Åtta personer saknas inför kvällens match. Trots detta så har vi jobbat på bra de dagar vi varit tillsammans efter vårt lilla mini-juluppehåll. Det är första gången denna säsongen vi möter Södertälje men vi känner ändå att vi har bra koll på deras spelare och vad de gör”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Bland annat saknas två av Umeå BSKT:s nyckelspelare i form av Rudy Mbemba och Terrence Oglesby.

Det innebär att andra spelare ”tvingas” kliva fram.

”Förhoppningsvis har vi coacher gjort ett bra jobb och fått alla nya spelare i laget att inse hur viktigt det är att vara väl förberedd när man möter Södertälje. Vi är lite kort i roteringen och vissa justeringar kommer vi göra på grund av det. Men på det stora hela så fortsätter vi bygga mot hur vi vill se ut när vi förhoppningsvis har full trupp i kommande slutspel”, säger Gustavsson.

Max Wiik

bottom of page