top of page

Så ska Umeå BSKT stoppa serieledaren

Foto: Baland Reza.

I kväll väntar Norrlandsderby mot BC Luleå. Då har Umeå BSKT-tränaren Jesper Gustavsson en plan för hur serieledaren ska stoppas. ”Nyckeln är alltid att sakta ned dem”, säger Gustavsson.

Umeå BSKT har mött BC Luleå två gånger den här säsongen.

Det har slutat med dubbla förluster för Umeå-laget.

I kväll, klockan 19.04 i Umeå Energi Arena, väntar serieledaren i säsongens tredje möte. Och Umeå kommer till spel med en fortsatt lång skadelista.

Terrence Oglesby, Rudy Mbemba och Nathan Dawit missar alla tre matchen.

”Vi har fortfarande massor med gubbar skadade men vi har lyckats träna på bra över jul och nyår med de som varit hela. Luleå är ett bra lag med bra harmoni just nu och har spelat bra första halvan av säsongen”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Men Umeå BSKT-tränaren har en plan för hur hans gäng ska kunna rubba tabellettan. Det handlar kort och gott om att sakta ned BC Luleås fartfyllda spel

”Vi spelade en bra halvlek senast mot Luleå på bortaplan och vi hoppas kunna göra det över fyra perioder i kväll. Nyckeln mot Luleå är alltid att sakta ner dem och ha kontroll på alla sina egna bollinnehav så de inte får komma ut och springa av våra turnovers eller oplanerade skott”, säger Gustavsson.

Max Wiik

bottom of page