top of page

Sade och Devon lämnar Umeå, Alexandros kommer tillbaka.


Amerikanske forwarden Devon har lämnat Umeå. Devon spelade sin första professionella säsong efter 4 år, trots att doktorerna sagt att han aldrig kunde spela professionell basket igen. 24-åringen spelade 12 matcher och snittade 6.4 poäng och 3.2 returer, Devon fick matchens MVP i matchen mot Uppsala då han hade 17 poäng, 6 returer och 1 block.

Laget har lärt känna Devon som är en väldigt snäll och trevlig person, vi önskar honom lycka till i sin framtid.

Den andra forwarden som tyvärr får lämna Umeå, Sade, spelade 3 matcher med Umeå och snittade 15.3 poäng och 7 returer. Han är en duktig basketspelare och en bra person. Vi tackar honom för all hjälp han gett oss och vi önskar även honom en bra framtid både på och av planen.

Det är alltid svårt att lämna spelare, speciellt när de är så bra personer som Devon och Sade, men det är tyvärr en del av sporten.

In kommer grekiska Alexandros Varytimiadis, som spelade förra säsongen med Umeå BSKT. Tanken är att Alexandros ska komma in och hjälpa Umeå att få en bättre balans i laget genom att stärka försvarsspelet. Han känner redan laget väl eftersom han redan spelat i Umeå förut.

Text: Fredrik Stolt, medieansvarig.

bottom of page