top of page

Schackdraget bakom Umeå BSKT:s seger

josh-w

Nu är Umeå BSKT äntligen ett vinnande lag. Hemligheten bakom det? Ett schackdrag som fick det att lossna för Josh Wolfram och Egal Saleman.

Det är ingen hemlighet att hemmamötet med Malbas var en viktig match.

Efter fyra spelade omgångar i basketligan herr stod både Umeå BSKT och Malbas utan segrar. Men det skulle så klart förändras under tisdagskvällen.

Och i den matchen stod tränaren Jesper Gustavsson för ett drag som skulle leda laget till seger. Han valde att ta in kanadensaren Josh Wolfram och Egal Saleman från bänken.

Det blev en jättesuccé.

”Skönt. Riktigt skönt att kunna sänka axlarna lite grann. Speciellt nu när vi går in i en period med få matcher”, säger Jesper Gustavsson.

Josh Wolfram gjorde sin bästa insats i Umeå-linnet hittills. 17 poäng och sju returer blev hans facit.

Egal Saleman levererade också. Han svarade för 20 poäng och fem returer.

Matchen, då? Tja, lagen följdes relativt tätt åt i tre perioder. Men i den fjärde och sista skulle det hela komma att avgöras.

Framför allt Saleman tillsammans med den amerikanske guarden Gerald Williams tog laget på sina axlar under de avslutande tio minuterna vilket ledde till att Umeå BSKT slutligen kunde vinna med 88-74.

”Det har varit fyra tuffa matcher för mig. Det var skönt att äntligen få ihop allt i dag. Det var en stor lättnad. Riktigt bra för mig att komma från bänken också. Jag fick spela mot ett tröttare försvar och fick en enklare start”, säger Josh Wolfram.

Vi kommer att få se den riktige Josh Wolfram från och med nu. Eller? ”Det är planen”.

Poänggörare, Umeå: Egal Saleman 20, Josh Wolfram 17, Terrence Oglesby 16, George Valentine 14, Gerald Williams 12, André Nilsson 8, Johan Rönström 1.

Max Wiik

bottom of page