top of page

Storskytt till Umeå BSKT

Umeå BSKT har klart med första nyförvärvet för säsongen. Daniel Eliasson ansluter till laget genom ett samarbete med byggföretaget Faradium.


– Daniel är ett hårt arbetande spelare som har varit med i toppen av Svensk Basket i många år. Han är en skarp skytt med ett mycket högprocentigt skott, precis vad vi behöver, säger säger Umeå-coachenJesper Gustavsson.

Eliasson som är känd för sitt snabba skott ansluter till Umeå BSKT för sin sjunde säsong i högsta serien. Han skjuter i snitt 33% från trepoängslinjen och lägg därtill ett försvar som gör honom till ett hot på båda sidorna av planen lyder utlåtandena.

– Umeå är en klubb som tagit steg framåt varje säsong och det är alltid kul att komma till en sån klubb. Men framförallt så kommer man ju närmare Sockenträsk så nu är det bara 40 mil kvar hem! säger Daniel Eliasson.

Daniel Eliasson, 25 år, är född och uppvuxen i Sockenträsk i Norrbotten med Kalix Basket som moderklubb. På meritlistan har 25 åringen samlat på sig två SM-guld med Sundsvall Dragons. De två senaste säsongerna har Daniel spelat med Nässjö Basket där han bland annat har varit med och tagit klubben till kvartsfinal.

– Daniel är känd för att träna mer och hårdare än andra. Han är en norrländsk krigare, en kille som aldrig ger upp oavsett vad som händer, säger sportchef Luca Romano när har beskriver Daniel Eliasson.

Daniel har vid sidan av basketkarriären hela tiden arbetat som snickare, en kombination som är krävande och stimulerande för Daniel.

– Jag är glad att det gick så bra att hitta en lösning där jag kan kombinera min basketkarriär med mitt jobb. och det känns riktigt bra att återvända till Faradium Bygg, de arbetade jag för i Sundsvall så de känner mig och förutsättningarna med basketen, säger Daniel Eliasson.

Målsättningen för säsongen är glasklar för Daniel.

– Umeå har stadigt gått till slutspel och gjort det bra i kvartsfinalerna men i år är det dags för en semifinal! avslutar Daniel Eliasson.

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/foersta-in-i-umeaa-bskt-2555147

Publicerat av Fredrik Stolt, medieansvarig.

bottom of page