top of page

Sundsvall på schemat

Det är dags för Norrlandsderby på måndagen i Umeå. Sundsvall kommer på besök och Umeå BSKT är väl förberedda. – Vi har haft en ruskigt bra vecka. Det har nästan sett för bra ut, säger Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT har haft ett litet uppehåll sedan 78-88 förlusten mot Norrköping den 20 November.

-Vi lät dem utnyttja sina styrkor lite för mycket i den matchen, men vi har jobbat på en del detaljer i försvaret under uppehållet. Vi har fått köra på bra med samma killar hela uppehållet och det har varit riktigt bra. Det känns som att gruppen börjar komma ihop, säger coach Jesper Gustavsson.

Umeå och Sundsvall möttes på försäsongen, de möttes i säsongens första match. Då vann Sundsvall med 88-73.

-Vi har bra koll på Sundsvall. Det handlar mycket om att stoppa (Charles) Barton och Hlynur (Baeringson). Sedan har de fler hot, men det är två riktigt bra spelare, säger Gustavsson.

Sundsvall kommer från en imponerande 92-73 seger mot Borås till matchen i Umeå.

-Det är helt klart imponerande och Sundsvall är ett bra lag. Det säger också en del om den här ligan där alla kan slå alla i stort sett, säger Gustavsson.

Bortsett från långtidsskadade Magnus Haney har Umeå BSKT fullt lag till matchen.

-Egal och Jason börjar komma upp mot den nivån där de ska vara. Det känns bra att ha alla nyckelspelare med. Det ger oss definitivt större chans att vinna, säger Umeåcoachen.

bottom of page