top of page

Tränarens födelsedagsönskan: Seger i kväll

I kväll väntar KFUM Nässjö och säsongens andra hemmamatch. Samtidigt fyller tränaren Jesper Gustavsson 30 år – och har ett tydligt önskemål på födelsedagspresent. ”Det är att vi vinner i kväll”, säger Umeå BSKT:s coach.

Ni vet hur Umeå BSKT har inlett säsongen i basketligan herr. Med två tuffa förluster.

Men i kväll, då man tar emot KFUM Nässjö på hemmaplan, är tanken att den svarta sviten ska brytas. Och tränare Jesper Gustavsson vittnar om en bra träningsvecka.

”Det känns som att vi kommer in i en period där vi möter lag som vi är tippade att kunna vinna mot. Vi kommer verkligen försöka satsa på att ta hem skalper nu. Nässjö är ett bra lag men det har känts bra under de träningar vi haft sedan vi kom hem från Borås”, säger Jesper Gustavsson.

Vad har ni fokuserat på under träning? ”En mot en-försvar och transition defense. Vi kommer till de skott som vi vill men vi knackar inte ned bollen. Vi har inte slängt bort överdrivet många bollar. Men om vi får stopp så vi kan ta returer istället för att de får sätta bollar så kommer vi ta fler returer också”.

Nässjö har precis som Umeå spelat två matcher hittills. Laget inledde med seger mot Malbas och föll sedan på målsnöret mot Jämtland.

Smålandslaget har kvar ganska många spelare från i fjol. Och en som Umeå-coachen pratat lite extra om är forwarden Mantas Griskenas.

”Griskenas vet man aldrig när han ska explodera. Han kan vara hur bra som helst. Vi har försökt förklara vem han är för våra nya killar. Samma med (Dartaye) Ruffin som verkar vara i riktigt bra shape i år. Vi har försökt förklara vad det är för lag och vad det handlar om. Nässjö kommer alltid ut taggade till tänderna. Vi måste vara jävligt redo”, säger Gustavsson.

Som av en händelse råkar just fredag 14 oktober inte bara innebära hemmamatch mot Nässjö. Det är också tränare Jesper Gustavssons 30:e födelsedag.

Hans önskan? Den är ganska tydlig.

”Vad jag önskar mig? Fred på jorden (skratt). Nej, men jag önskar mig att vi kan ta hem det här i kväll”.

Noterbart är att Fredrik Björnsson har skadat knäet och blir borta en längre tid. David Jallow har problem med en strulande vad och är osäker för spel.

Förhoppningsvis kommer dock amerikanske guarden Gerald Williams att kunna debutera i basketligan herr efter en tids skadeproblem.

Max Wiik

bottom of page