top of page

Tuff utmaning för Umeå

Efter den mycket viktiga segern mot Jämtland i fredags väntar ny hemmamatch på tisdagen för Umeå BSKT. Serietvåan Norrköping kommer på besök. -Det blir en tuff utmaning, säger coach Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT gjorde fenomenala 30-0 på Jämtland Basket i en sekvens i andra halvan av fredagens match och kunde tillslut ta säsongens fjärde seger efter 84-77 mot Östersundslaget.

-Det var en viktig seger. Både för tabellen, våra slutspelshopp, men också att vi får betalt för vår utveckling och vårt arbete, säger Umeåcoachen Jesper Gustavsson.

Nu väntar dock Norrköping, serietvåan som bortsett från plumpen mot just Jämtland i mellandagarna har gått som tåget på slutet och besegrat Uppsala, Malbas, Nässjö och Borås på slutet.

-Norrköping är ett bra lag. Det är alltid tufft att möta Jocke Kjellbom och det finns en massa andra hot i laget, men vi var med sist vi möttes borta och då hade vi ändå ett par dippar i den matchen, säger Umeåcoachen.

Albin Frank är fortfarande skadad och missar matchen så det är samma lag som senast mot Jämtland som gäller.

-VI hoppas att kunna visa upp samma inställning och intensitet i försvaret. Sedan kanske bli lite jämnare i vår prestation. Senast vi var där hade vi en coldstreak som kostade oss matchen. Vi hade bra publikstöd senast och hoppas att alla kommer tillbaka och tar med en kompis, säger Gustavsson.

bottom of page