top of page

Tuff utmaning för Umeå

Svenska mästarna kommer på besök till Umeå Energi Arena Vatten på fredag. I säsongens tredje match ställs Umeå BSKT inför en tuff utmaning. – Det känns inspirerande. Vi är revanschsugna efter förlusten senast, säger Jesper Gustavsson.

Det blev en snöplig 87-90 förlust i mötet med Eco Örebro för Umeå BSKT i tisdags, men det går inte att vila på hanen för mindre än 72 timmar senare väntar Södertälje Kings för Umeå BSKT.

-Vi släppte in 90 poäng senast och det var för mycket. Det var i försvaret vi inte höll ihop. Där måste vi upp ett snäpp när det kommer en så pass bra motståndare som Södertälje på besök, säger Umeåcoachen Jesper Gustavsson.

Det var dock inte bara negativt i matchen mot Örebro. Offensiven klickade i stora delar av matchen-Egal gjorde en bra match utan att forcera något, ”Yanne” (Yannick Anzulini) visade att han kan leverera bra på den här nivån, Johan Rönnström fick mera boll och sänkte ett par skott och Nathan (Dawit) fortsätter att vara bra. Det finns en hel del att bygga på, säger Jesper Gustavsson.

Södertälje har imponerat under inledningen av serien med segrar 79-66 mot Uppsala och 88-68 mot BC Luleå. I den senaste matchen stod Toni Bizaca för 32 poäng efter 7 av 9 från trepoängslinjen.

-Bizaca är en jättebra spelare, men vi har mött Södertälje tidigare och vet att de har fler hot. Det gäller att vi kommer upp i försvaret som helhet inte bara på Bizaca, säger Gustavsson.

I fjol pressade Umeå Södertälje i en av matcherna, 69-76, men Södertälje vann alla tre matcherna under säsongen.

-Det är tufft att möta Södertälje. De straffar dig på dina misstag och kan komma med mycket olika grejer under matcherna, men så här tidigt fokuserar vi ändå mer på vårt eget spel. Vi tog ett steg framåt senast och ska vi störa Södertälje måste vi ta ännu ett steg, säger Umeåcoachen.

På spelarsidan är Jason David ett osäkert kort, David Jallow saknas fortsatt och guarden Chris Perez är inte spelklar än.

bottom of page