top of page

Tung premiärförlust för Umeå

Premiär på hemmaplan och dukat för basketfest. Då blev gästande BC Luleå för mycket och Umeå BSKT föll med siffrorna 53-92.

Under fredagen spelades den efterlängtade premiären i basketligan herr för Umeå BSKT. Men festen förstördes av gästande BC Luleå.

Lagen höll jämna steg under de inledande tio minuterna och inför period nummer två ledde Luleå endast med fyra poäng.

Men sedan kom ett ryck från BC Luleå – och efter det orkade Umeå aldrig komma tillbaka in i matchen på allvar.

”Tuff match där jag tycker att vi missar mycket tidigt och är lite veka i avsluten. BC Luleå håller oss utanför där vi vill vara. Vi ger upp det vi försöker göra för att det inte funkar i början. Vi kommer var ’off’ vissa matcher men vi måste fortsätta att nöta på”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

BC Luleå fick fart på allvar i period nummer två när man kom iväg på snabba uppspel i parti och minut. Det ledde till att Umeå låg under med 20-42 i halvtid.

Och det hämtade sig aldrig Västerbottenslaget ifrån.

”Även före rycket tycker jag att vi börjar göra helt andra saker. Defensivt höll vi oss hela första halvlek utifrån vad vi ville göra. Men vi gjorde det inte nog tufft och de fick ta många offensiva returer”, säger Gustavsson.

Slutligen skrevs förlustsiffrorna till 53-92 för Umeå BSKT. Poängbäst i hemmalaget var nyförvärvet Terrence Oglesby som stod för 17 poäng.

Umeås poänggörare: Terrence Oglesby 17, André Nilsson 8, George Valentine 8, Egal Saleman 8, Josh Wolfram 6, Johan Pierre 6.

Max Wiik

bottom of page