top of page

Tung premiärförlust mot Örebro

Hemmapremiär, tilltänkt bottenmöte, jämnt och spännande. Då vek Umeå BSKT ned sig när det behövdes som mest i slutet av matchen. – Det är vårt försvar som inte håller idag Offensiven är bra, säger Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT mot Örebro i Umeå Energi Arena Vatten blev en riktig thriller. Lagen turades om att ha ”runs” fram och tillbaka. Ledningen skiftade elva gånger och inget lag ledde med mer än sju poäng vid något tillfälle.

Eco Örebro inledde bäst och hade 18-11. Detta genom att de lyckades med sin taktik att komma nära korgen och använda fysiken. Detta samtidigt som Pierrre Hampton tog alla returer (8 i första halvlek).

Umeå BSKT kom tillbaka tack vare makalöst skytte (8 treor i paus) och hade 23-25 i första pausen vilket sedan blev 42-45 i paus

-Vi fick väldigt bra skott. Jag tycker att vi tog bollen in i färgen och kickade ut på ett bra sätt. Visst 20 treor är mycket, men de flesta var bra treor, säger Jesper Gustavsson.

Efter halvtid kom Umeå ut bra, fick stopp, tog bollen till korgen och vände till 55-52 och senare 72-66, men Örebro ville inte ge sig.

Ledda av en stekhet Brandon Barton (20 poäng, 4 treor), 20-årige Jordan Peltier som stod för 13 poäng totalt och Örebros stjärna Ahmad Starks. Så långt hade Starks dubblats och tvingats släppa bollen, kom in i matchen. Med två tuffa treor sköt han Örebro tillbaka i ledningen.

-Att Brandon skulle vara så het var väl inte riktigt gameplan. Vi gick under från start på bollscreen på honom. Vi gjorde ett bra jobb på Starks, men lät Örebro komma till för lätt som helhet. Framförallt på slutet. Vi kommer till bra avslut i anfallsspelet, men släpper till 90 poäng bakåt, säger Gustavsson.

När matchen skulle avgöras klev rätt spelare fram. Med en drive från Peltier, en fin insidemove från Nebosja Pavlovic (20 poäng i matchen) och ett par straffar från Peltier/Starks säkrade segern 90-87.

Ljusglimtar i Umeå var Annick Anzulini med 23 poäng, 15 returer och 6 assist, Nathan Dawit med 16 poäng (4 av 9 treor) och stabile Egal Saleman med 14 poäng och 5 returer. Även Johan Rönnströms 11 poäng (3 treor ) ska nämnas.

-Naturligtvis en jobbig förlust, . Vi spelar ett helt nytt försvar i år, mer aggressivt och det har inte satt sig riktigt än. Det finns ljusglimtar, fler killar har bollen idag, vi gör mycket bra i anfall, men det är segern som räknas, säger Gustavsson.

För statistik från matchen se här.

bottom of page