top of page

Tung sista period sänkte Umeå BSKT

Foto: Baland Reza

I 30 minuter var matchen jämn mot Borås Basket. Sen kom mardrömsperioden som sänkte Umeå BSKT – och förlustsiffrorna skrevs till 69-93. ”Gasen går ur oss”, säger Egal Saleman.

Den långtidsskadade Rudy Mbemba var tillbaka för att frälsa Umeå BSKT igen.

Och bara några sekunder in i matchen mot Borås visade han prov på sin kapacitet – igen.

Först drog han i en trepoängare en halvmeter utanför trepoängslinjen. Sedan en ytterligare någon meter längre ut.

Men efter det började Mbemba att halta och led märkbart av det under resten av matchen.

”Rudy kan göra hur mycket poäng som helst och skapar för oss alla andra. När vi tappar honom så går gasen ur oss lite grann”, säger Umeå-forwarden Egal Saleman.

Umeå lyckades ändå hålla matchen jämn i tre perioden. Inför de avslutande tio minuterna låg hemmalaget under med 42-48.

Mbemba spelade inte mer av matchen. Och det var också då som det stora raset kom. Gästande Borås vann period fyra med hela 32-16 och sedermera även matchen med 93-69.

Rudy Mbemba var Umeås främste spelade och han slutade på 17 poäng, fem assist och sju returer. Egal Saleman stoppade i åtta poäng och tog två returer men var missnöjd med lagets utdelning offensivt.

”Borås är ett bra lag. De har vunnit många bra matcher och förlorat några som de skulle vunnit. De trummar på och sätter sina skott vilket inte vi gör. Vi var inte bra på att göra poäng i dag alls. Men jag måste ändå ge cred till dem”, säger Saleman.

Poänggörare, Umeå BSKT: Rudy Mbemba 17, Albin Frank 11, André Nilsson 11, Johan Rönström 9, Egal Saleman 8, Josh Wolfram 6, Fredrik Björnsson, Robin Alm 2.

Max Wiik

bottom of page