top of page

Tungt förlust för Umeå

Ett energilöst Umeå BSKT föll ihop direkt från start hemma mot Uppsala och inkasserade sin fjärde raka förlust. – Vi var inte riktigt med idag. VI var borta redan från start, säger Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT har tagit steg för steg under inledningen av säsongen, men tisdagens match mot Uppsala utan skadade Egal Saleman var ett steg tillbaka.

-Ja, det här var inte bra. Visst de svenska killarna gjorde det bra i andra och Jesper Hallberg var bra i första, men importerna levererar inte alls idag, säger Jesper Gustavsson.

Uppsala som spelar med ett i stort sett egenproducerat lag var mer aggressiva och fullständigt slaktade Umeå med stopp i försvaret och snabba uppspel som ledde till poäng.

Sakta men säkert gled Uppsala ifrån, 24-15 efter en period och 54-31 i halvtid till 72-46 efter tre perioder.

Andreas Person (15 poäng, 3 assist, 5 steals) var stabiliteten själv och dirigenten i Uppsalas spel. Sedan var Axel Nordström stabil som alltid, men det var i helheten som lag där Uppsala bara var storleken större.

I andra halvlek kom Johan Pierre ut bra för Umeå med 12 poäng på åtta minuter och Umeå såg ett tag ut att vara på väg in i matchen, men Uppsala fick produktion från många spelare, Mannos Nakos (18 poäng, 4 treor) var en av Uppsalaspelarna som tog vara på Umeås försvarsproblem.

Mot slutet av matchen spelade båda lagen runt på manskapet och slutsiffrorna skrevs tillslut till 67-88, men det mycket för att Uppsala roterade och slog av något på intensiteten på slutet.

Bäst i Umeå var Jesper Hallberg (11 poäng, 4 returer) i första halvlek och Johan Pierre (14 poäng, 4 returer, 2 assist) i andra halvlek.

I Uppsala var förutom nämnde Person, Nordström och Nakos Odin Lindell med 14 poäng, 7 returer och hundraprocentigt skytte stabil.

För Umeå blir det att ladda om och hitta formen till fredagens möte borta med BC Luleå.

-Det är som att vi hade ett annat lag på träning än på match idag. Vi måste hitta tillbaka till oss själva igen, säger Gustavsson.

Läs statistik från matchen här.

Senaste inlägg

Visa alla

Under veckan blev det klart att 209 cm långe centern Nick Fullard ersätter skadade Will Butler. Nick spelade under förra säsongen i Bosnien och Bulgarien. Ta en titt på några highlights från Nicks spe

bottom of page