top of page

Umeå BSKT div 2 tryout

Umeå BSKT kör dubbla serier säsongen 2018-2019. Bredvid ligalaget kommer det att finnas ett div. 2 lag som kommer att spela i Norrbottensserien.

På måndag och tisdag, 27 och 28 augusti, har Umeå BSKT en try-out öppen för alla spelare som satsar på att nå sin nästa nivå och som vill spela med ligalaget i framtiden.

Try-outen hålls i Umeå Energi Arena Vatten (Gammlia Idrottscentrum) mellan kl. 20 till 22 båda dagarna. Syftet med det nya laget är att utveckla nästa generationen av spelare i Umeå.

— Vi vill ge spelare som har som mål att spela i SBL, Svenska Basketligan chans att testa sig på seniornivå, säger Umeå BSKT’s sportchef Luca Romano.

Tränare för laget är Caroline Muzito Bagenda och Georgios Pavlogiannis som båda är assisterande tränare i ligalaget.

— Det ska bli roligt att starta ett utvecklingslag som har koppling till ligalaget. Vi kommer ha öppna try-outs för att alla i Umeå ska ha en chans att vara med. Detta lag vill vi ska vara ett lag som representerar Umeå, säger coach Caroline Muzito Bagenda

— Vårt mål är att skapa ett stadsteam, med mestadels unga spelare, för att utveckla dem så mycket som möjligt, så att de kan vara redo för ligalaget i framtiden. Vi hoppas att få många spelare fulla av energi för att träna och som älskar basket i try-outen, avslutar assisterade coach Georgios Pavlogiannis.

Kontaktpersoner UMEÅ BSKT: Sportchef, Luca Romano: 070-230 02 53

Publicerat av Fredrik Stolt, medieansvarig.

Senaste inlägg

Visa alla

Under veckan blev det klart att 209 cm långe centern Nick Fullard ersätter skadade Will Butler. Nick spelade under förra säsongen i Bosnien och Bulgarien. Ta en titt på några highlights från Nicks spe

bottom of page