top of page

Umeå BSKT div 2 tryout

Umeå BSKT kör dubbla serier säsongen 2018-2019. Bredvid ligalaget kommer det att finnas ett div. 2 lag som kommer att spela i Norrbottensserien.

På måndag och tisdag, 27 och 28 augusti, har Umeå BSKT en try-out öppen för alla spelare som satsar på att nå sin nästa nivå och som vill spela med ligalaget i framtiden.

Try-outen hålls i Umeå Energi Arena Vatten (Gammlia Idrottscentrum) mellan kl. 20 till 22 båda dagarna. Syftet med det nya laget är att utveckla nästa generationen av spelare i Umeå.

— Vi vill ge spelare som har som mål att spela i SBL, Svenska Basketligan chans att testa sig på seniornivå, säger Umeå BSKT’s sportchef Luca Romano.

Tränare för laget är Caroline Muzito Bagenda och Georgios Pavlogiannis som båda är assisterande tränare i ligalaget.

— Det ska bli roligt att starta ett utvecklingslag som har koppling till ligalaget. Vi kommer ha öppna try-outs för att alla i Umeå ska ha en chans att vara med. Detta lag vill vi ska vara ett lag som representerar Umeå, säger coach Caroline Muzito Bagenda

— Vårt mål är att skapa ett stadsteam, med mestadels unga spelare, för att utveckla dem så mycket som möjligt, så att de kan vara redo för ligalaget i framtiden. Vi hoppas att få många spelare fulla av energi för att träna och som älskar basket i try-outen, avslutar assisterade coach Georgios Pavlogiannis.

Kontaktpersoner UMEÅ BSKT: Sportchef, Luca Romano: 070-230 02 53

Publicerat av Fredrik Stolt, medieansvarig.

bottom of page