top of page

Umeå BSKT förlänger med coach Gustavsson

”Vi har som mål att vara bland de snabbast och mest underhållande basketlagen i Sverige. Vilket jag tycker att vi lyckades bra med i år. Vi kommer vi in i säsongen med en boost av självförtroende och en känsla av att allt är möjligt.” säger Umeå BSKT’s coach Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT förlänger samarbetet med coach Gustavsson som har varit med och först tagit laget upp från division 1 och sedan lett laget under de fyra säsonger som laget representerat Umeå i den högsta serien. Kontraktet gäller för ytterligare två år.

– Umeå är mitt hem nu, jag har varit här i 6år, hela min familj bor numera här och jag känner fortfarande att jag utvecklas mycket som ledare och människa. Jag tror på kontinuiteten vi bygger med i BSKT, både i laget och i ledningen. Jag är otroligt tacksam för att klubben har förtroende för mig och väljer att fortsätta satsa på mig i minst två säsonger till.

I klubbens långsiktiga arbete är nu den viktigaste pusselbiten på plats och ger arbetsro inför kommande säsong.

– Vi bygger vidare på kontinuitet och målbilden vi har satt upp tillsammans med Jesper att vi ska vara med i topp 6. Efter att vi nått kvartsfinal två år i rad så ska vi alltid sträva högre samtidigt som vi fortsatt arbetar med att stabilisera oss, säger Michael Jalmby, ordförande Umeå BSKT.

Umeå BSKT fick under det gångna slutspelet ta emot Svensk Basketbollförbundets utmärkelse som ”Årets Lyft”. Nomineringen skildrade en lång resa för Jesper. Första åren har byggt på hårt arbete med resultat som sakta vuxit fram, tills förra säsongen som verkligen visade att Jesper och hans mannar är vassa och absolut något att räkna med på lång sikt.

– Jag har fullt förtroende för Jesper, han är den tränare som har utvecklats mest av alla tränare i Sverige enligt mig, säger Umeå BSKT’s sportchef Luca Romano.

Jespers svar på föregående säsongs framgångar är lika konkreta och analyserande som självklara.

– Lagbygget är självklart det som lägger grunden för vad vi kan prestera, där har vi en utmaning dels med låg budget men även en press att överträffa förra säsongen. Vi har som mål att vara bland de snabbast och mest underhållande basketlagen i Sverige. Vilket jag tycker att vi lyckades bra med i år. Vi kommer vi in i säsongen med en boost av självförtroende och en känsla av att allt är möjligt. Vi var 6 poäng från en semifinal för bara några månader sedan med ett lag som var tippat att bli det sämsta laget någonsin i Svenska basketligans historia av kritikerna, avslutar Jesper Gustavsson.

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/umeaa-bskt-foerlaenger-med-coach-gustavsson-2506961

Publicerat av Fredrik Stolt, medieansvarig.

Senaste inlägg

Visa alla

Under veckan blev det klart att 209 cm långe centern Nick Fullard ersätter skadade Will Butler. Nick spelade under förra säsongen i Bosnien och Bulgarien. Ta en titt på några highlights från Nicks spe

bottom of page