top of page

Umeå BSKT förstärker tränarstaben

John Leggett Jr är klar som ny assisterande coach och fystränare för Umeå BSKT.


– Jag har redan haft några dagar att bekanta mig med staden klubben och spelarna och allt känns väldigt bra. Umeå är som en ”vintage old town” och jag älskar det. Jag ser fram emot att fortsätta jobba tillsammans med alla denna säsong och skapa en bra balans, säger John Leggett Jr.

John Leggett Jr arbetar som baskettränare och fystränare under ”off season” med att utveckla basketspelare individuellt. Han har arbetat med allt från unga talanger till proffs som Umeåbekante Omar Krayem hemma i Los Angeles.

– Jag har själv träffat honom i Kalifornien tidigare och fick ett väldigt seriöst intryck av honom. Sedan har John fått väldigt goda vitsord från Omar, säger Umeå BSKTs head coach Jesper Gustavsson.

– Ja vi har verkligen fått ett positivt intryck så här långt av John. Vi vill fortsätta vårt samarbete och vi är överens om ett kontrakt som sträcker sig hela den här säsongen, till att börja med, tillägger Umeås sportchef Luca Romano.

John har under skolterminerna jobbat som High School coach i West Covina sedan 2013 då han tog examen från La Verne University med en kandidatexamen i träningslära och idrottsvetenskap.

– Jag är spänd av förväntan av att få arbeta med ett proffslag och med coach Gustavsson som verkligen är en ”good guy”. Proffs har mer fokus än de yngre förmågorna jag har arbetat med på high school vilket i sig gör jobbet lite lättare. Men att få se spelare växa, och jag med dem, är otroligt givande och vi slutar aldrig att lära, det är tydligt här, säger John Leggett Jr.

– John har även jobbat som ledare för större gruppträningar så han är van vid högt tempo. Han kommer främst att hjälpa till på herrlaget och utvecklingslaget, men också träna några av de äldre ungdomslagen i staden, säger Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT har en tung fjolårssäsong bakom sig. Med över tio spelare skadade en längre tid och tränare som kom och gick under säsong var det inte någon lätt uppgift för Umeålaget 2016-2017.

– Det handlar om att skapa balans. Vi får arbeta hårt nu under försäsongen för att skapa bra fysisk möjlighet för killarna att hålla under en hel säsong och samtidigt hålla blicken högt för att se ”the big picture”. Vi ska även  jobba på detaljerna för att utveckla spelarna utifrån dess grundförutsättningar, säger John Leggett Jr.


Kontaktpersoner UMEÅ BSKT: Sportchef, Luca Romano: 070-230 02 53, luca@umeabskt.se Head coach, Jesper Gustavsson: 070-281 33 99, jesper@umeabskt.se

__________________________________________________________________________________

Fun Facts


bottom of page