top of page

Umeå BSKT letar revansch

Efter säsongens bottennapp borta mot Jämtland Basket letar Umeå BSKT revansch hemma mot Malbas på tisdagen. – Ja, vi vill visa att vi kan betydligt bättre än mot Jämtland, säger Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT följde upp säsongens bästa match, segern 79-78 på bortaplan mot BC Luleå med en brakförlust 59-86 mot Jämtland.

-Det kändes som att vi ”choakade”. Killarna ville, men kanske för mycket och klarade inte av de enklaste grejerna. Det kan bli så ibland även om det inte får bli så. Det bara låser sig, säger Umeåcoachen Jesper Gustavsson.

Laget har nu haft en vecka på sig att träna efter matchen mot Jämtland och är redo för Malbas. Ett lag han är imponerade av.

-De är lite av där vi var i fjol. Ingen har koll på dem, de har inte riktigt koll på motståndarna. Därför kan de spela respektlöst och har gjort så under inledningen av serie, säger Gustavsson.

Nyckeln är utan tvekan 216cm Carl Engström som stått för 16 poäng och 11.2 returer per match.

-Det springer mycket för honom, men det gäller att få ut Carl från färgen. Där är han väldigt farlig, men det finns mer än bara Engström i laget. De har Rackley och Miller, men även spelare som Fredrik Larsson och Niklas Selin som visat att de klarat av den här nivån bra, säger Umeåcoachen.

Umeå kommer till spel utan skadade Egal Saleman och Jason Davis. I övrigt är det fullt manskap som gäller.

-Vi är redo. Kan vi hitta tillbaka till spelet och noggrannheten vi hade mot Luleå så ska vi ha en bra chans i matchen, säger Gustavsson.

bottom of page