top of page

Umeå BSKT presenterar ny klubbdirektör

Ny klubbdirektör för Umeå BSKT är Per Törnqvist, 49 år, som tillträder den 1 maj. Umeå BSKT styrelse har arbetat med rekryteringen av ny klubbdirektör sedan tidigare klubbdirektör Andreas Bergeli gått vidare till nytt jobb som affärsutvecklare.

-Jag ser verkligen fram mot mitt nya uppdrag. Umeå BSKT är ett fantastisk varumärke, föreningen har en intressant framtid med så engagerade och kreativa personer. Tillsammans med övriga ledningen och de ideella krafterna i föreningen som finns ska det bli mycket roligt att arbeta vidare och utveckla föreningen och verksamheten, säger Per Törnqvist.

Per har tidigare varit verksam som VD på Mobilkyla, marknadsansvarig på Frösunda omsorg och nu senast som försäljnings och marknadsansvarig på Trendy Group, som han ägt och drivit tillsammans med sin fru Pia.

-Jag är en driven, engagerad ledare och entreprenör med ett stort basketintresse. Jag brinner förnätverkande, företagande och affärer. När jag fick frågan om detta uppdrag hade jag direkt en bra magkänsla. Umeå BSKT är en fin produkt, ett växande varumärke och ett spännande projekt. Avslutning på den gångna säsongen gav dessutom mersmak och enormt mycket energi. Så att tacka ”ja” var en självklarhet, säger Per Törnqvist och fortsätter.

-Umeå BSKT är nu etablerade som ett ligalag och alla engagerade har gjort ett fantastiskt arbete under de här åren för att sig hit och hålla sig kvar. Nu kan vi tillsammans fortsätta den resan genom att bli fler och bättre, en resa jag ser fram emot att vara en del av. Detta sammantaget var en stor del i mitt beslut att kliva på det här, säger Per Törnqvist.

-Vi från styrelsen i Umeå BSKT är väldigt nöjda med rekryteringen. Med Per får vi en klubbdirektör med starkt ledarskap och ett affärssinne som på ett engagerat sätt kan driva föreningens utveckling tillsammans med oss. Han har erfarenheter från att utveckla företag och arbeta med marknadsfrågor vilket är precis den profil vi har sökt. Per har även en lång erfarenhet av föreningslivet som ordförande och coach inom basketverksamhet som han kommer få nytta av i rollen som klubbdirektör. Med Per på plats så fortsätter vi bygget av en stabil ekonomi och organisation. Detta är grunden för att vi ska skapa vinnare på och vid sidan av planen, säger Umeå BSKT ordförande Michael Jalmby och fortsätter.

– Per har de kvalifikationer och egenskaper som gör att han kan fortsätta arbetet med att göra Umeå BSKT till en av Sveriges bästa ligaföreningar, avslutar Michael Jalmby.

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/umeaa-bskt-presenterar-en-ny-klubbdirektoer-2488268

Publicerat av Fredrik Stolt, medieansvarig.

bottom of page