top of page

Umeå BSKT signar kanadensisk guard

Bild: McMaster University

Adam Presutti, en italiensk-kanadensisk guard, är Umeå BSKT:s senaste värvning inför säsongen 2019–2020. Han kommer senast från spel i Kanadas sommarliga, CEBL, där han har snittat 12 minuter och 2,9 poäng per match.

Kanadensaren med Italienskt pass mäter 188 centimeter och är en stabil combo-guard. Presutti har under säsongen 2018–2019 spelat i det slovakiska laget Nova Ves där han snittade 25 minuter, 8,6 poäng och 2,7 assists per match. Under säsongen sköt han gedigna 41,1 procent från trepoängslinjen.

Adam kommer från en bra bakgrund i Kanada, där han växt upp och har gjort några år utomlands där han skaffat sig erfarenhet av Europeisk basket, bland annat i Italien och Slovakien. I Adam så får vi en ansvarsfull guard som skjuter bollen med bra procent och som inte behöver så mycket boll för att komma till bra avslut. Defensivt så är han kvick och van att hantera tuffa match-ups över hela golvet”, coach Jesper Gustavsson.

Adam Presutti har positiva erfarenheter av sina tidigare säsonger i Europa och ser fram emot den kommande säsongen i Umeå, att lära känna en ny grupp av tränare, lagkamrater, ledning och tillsammans vara det bästa laget vi kan vara.

Jag ser fram emot den kommande säsongen och att få vara en del av Umeå BSKT. Den svenska ligan är snäppet bättre än där jag spelade i Slovakien, så det kommer att ge mig ett utmärkt tillfälle att utvecklas som spelare och spela på en högre nivå”, Presutti.

I den slovakiska ligan har Presutti dels spelat mot ett välbekant ansikte för Umeåpubliken, nämligen Arik Smith. Den tidigare Umeåspelaren hade enligt Presutti bara gott att säga om klubben och staden.

Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen?

Jag har inte spelat i den svenska ligan än men har hört att det är en väldigt talangfull liga. Jag har tittat på matchfilmer och gillar verkligen strukturen i den typen av basket som Umeå BSKT spelar, lika så de andra lagen. Tror personligen att det kommer att passa min spelstil bra, så jag är taggad på att hjälpa laget att vinna matcher och bli mer konkurrenskraftiga”, Presutti.


Video: Youtube

Namn: Adam Presutti

Född: 1992

Längd: 188 cm

Från: Oakville (CAN)

Position: PG

Karriär:

2010-2011: St. Ignatius of Loyola High School (Oakville, ON)

2011-2014: McMaster University (CAN)

2014: Loyola Hawks NBBL

2014-2016: McMaster University (CAN)

2016-2017: University of Ottawa (CAN)

2017-2018: Martina Franca Italy-Serie C (ITA)

2018-2019: Nova Ves (SLO)

2019: Hamilton HB CEBL (CAN)

2019- Umeå BSKT (Basketligan)

Text: Emma Järvholm

bottom of page