Umeå BSKT ställer in träningsmatchen mot BC Luleå idag söndag.

Orsaken är träningsmatchen i onsdags i Nässjö och det faktum att flera spelare i Nässjö Basket har insjuknat under kort tid efter det. Två spelare i Nässjö Basket har testats för covid -19 och isolerats men har i dagsläget inte fått besked efter provtagning. Som en säkerhetsåtgärd innan besked erhålles har deras match mot Norrköping ställts in. Umeå BSKT resonerar på samma sätt och en spelare i laget har på morgonen uppvisat symptom.

”Spelare och ledares hälsa går före allt annat och viktigt är att inte bidra till ökad smittspridning. Vi har haft en bra dialog med BC Luleå och klubbarna har samstämmigt beslutat att ställa in dagens träningsmatch”, avslutar Michael Jalmby i Umeå BSKT.

De som har köpt biljett till dagens träningsmatch kommer få pengarna tillbaka.

Uppdatering: Under söndagsförmiddagen fick Nässjö tillbaka två positiva provresultat för Covid-19. Umeå BSKT kommer under veckan testa spelare och ledare.

Senaste inlägg

Visa alla

Följ Umeå bskt i slutspelet, håll er uppdaterade och planera in kommande hemmamatch!

Det var i samband med en träning under söndagen den 21/2 som den nyanslutna Oliver Gehrke drabbades av en korsbandsskada, igen. Det var i mitten av säsongen 2019-2020 som Oliver senast drabbades av sa

Umeå BSKT står upp för mänskliga rättigheter och vill därför tydliggöra att klubben tar avstånd från åsikterna som uttrycks i Länstidningen Södertälje den 29/1. Det är viktigt att ta ställning och där