top of page

Umeå BSKT tar in förstärkning

Bild: Evaldas Zabas

En bit in i den andra halvan av säsongen väljer Umeå BSKT att förstärka laget med den 188 centimeter långa point guarden Evaldas Žabas. I Žabas får vi en fysiskt stark och snabb spelare, som även har lång erfarenhet av europabasket.

31 åriga Evaldas Žabas är född i Litauen men flyttade till Kanada redan i tonåren för spel i high school-laget St. Michael’s College School. Sedan examen 2008 har Žabas spelat professionell basket i Europa och kommer senast från spel i Isländska UMFN Njarðvík. Där snittade han 12 poäng, 3,3 returer och 3.3 assist per match.

Tidigare har han spelat i starka divisioner i Tyskland, England, Tjeckien, Kanada, Litauen, Estland, Grekland, Belgien och Spanien. Säsongen 2011/2012 spelade Žabas med Jämtland basket och var då ligans bästa poängplockare med 21,9 poäng per match. Point guarden spelade 36 matcher och snittade 32:45 minuter, 4,1 returer och 4,6 assist. Žabas är en snabb och atletisk point guard och en poänggörare som kan hjälpa till att leda laget på planen.

Coach Jesper Gustavssons ord om Žabas:

”Evaldas är en spelare jag känt till sen hans säsong i Jämtland för nio år sedan och en spelare som kommer passa in i vårt lag med sin energiska personlighet och mångfaldiga erfarenhet i bra europeiska ligor”

Evaldas Žabas angående anslutningen:

“This is not about me it’s about the team! Spoke to coach and the goal is to make playoffs and that’s what I want to help out with. Bring experience into the team, little more energy and see where that takes us!”

Zabas är spelklar och finns med i kvällens match mot Nässjö.

Text: Emma Järvholm

bottom of page