top of page

Umeå BSKT tar sig an Norrköping

Norrköping och Joakim Kjellbom väntar för Umeå BSKT på bortaplan under fredagen. En på pappret tuff uppgift. – Norrköping är bra, men vi kan slå alla om det klaffar, säger coach Jesper Gustavsson.

Efter 77-73 segern mot Nässjö senast fick Umeå BSKT luft under vingarna efter en tuff start med skador och spelare som kommit och gått.

-Det var en viktig seger. Den gav oss självförtroende och en tro på det vi sysslar med, säger Jesper Gustavsson.

Efter segern har fokuset varit inställt på försvaret.

-Vi har tränat mycket försvar i veckan. Det är nyckeln om vi ska klara av att hantera Norrköping. Sedan har vi förenklat anfallsspelet lite för att alla ska kunna hitta sina roller ännu bättre, säger Gustavsson.

Det blev förlust mot Norrköping tre gånger i fjol och coach Gustavsson har stor respekt för laget och landslagscentern Jocke Kjellbom.

-De har mycket rutin i laget och kan göra det mesta. Det är ett bra basketlag helt klart, men om vi spelar försvar på en hög nivå, håller oss till vad vi ska göra i anfallsspelet så kan vi matcha även riktigt bra lag. Det visade vi borta mot LF och hemma mot Nässjö. De slog ju faktiskt Norrköping tidigare under säsongen, säger Umeåcoachen.

Umeå mönstrar fullt lag bortsett från långtidsskadade Magnus Haney och Egal Saleman som var tillbaka från sin handskada sist tar steg för steg.

-Han blir bättre. Handen var bra senast, men det tar en stund att komma i  matchform när du varit borta ett tag. Egal är viktig för oss så det hjälper helt klart att han är tillbaka, säger Jesper Gustavsson.

bottom of page