top of page

Umeå BSKT Utser Ny Klubbdirektör

Jan Olov Blom har tackat ja till rollen som klubbdirektör efter att klubben har erbjudit honom tjänsten.

Jan Olov har varit aktiv i klubben sedan fyra år tillbaks. Hans tidigare roll var som matchvärd under Umeås hemmamatcher samt hjälpa till med sponsorer. Blom berättar att efter flera år av ideelt arbete i klubben har han fått en positiv bild av kulturen i BSKT. Han säger att alla som är involverade i klubben utgör ett mycket bra lag och att ideerna om hur man ska långsiktigt agera har alltid skett i en bra dialog.

Med sin nya roll vill Jan Olov komma med en positiv energi till klubben.

– Jag hoppas kunna bidra med att skapa en positiv energi och vara tillgänglig för styrelse, ledare och spelare så långt som möjligt! Jag vill vidare utveckla och effektivisera vår administration, säger Blom.

Den nye klubbdirektören meddelar att hans mål för nästa säsong är att få klubbens ekonomi i balans, fortsätta bygga upp organisationen och varumärket för Umeå BSKT.

Jan Olov har inget förflutet som klubbdirektör, men har varit ordförande i KFUM basket på 90-talet och har även suttit i KFUMs riksidrottsförbund under en längre tid. Han är en utbildad baskettränare och har verkat som de i flera olika klubbar ända från 80-talet till 2010.

Umeå har ett gott förtroende för den nye klubbdirektören, en pusselbit man tror kommer hjälpa klubben utvecklas i rätt riktning.

Text: Fredrik Stolt.

bottom of page