top of page

Umeå BSKT välkomnar Jämtland Basket igen


På söndag den 27/12 välkomnar Umeå BSKT Jämtland Basket än en gång. Lagen stod inför varandra före julhelgen och efter en jämn kamp slutade det tyvärr med förlust för Umeå, slutresultatet 88-89. Morgondagens match går att se live och i efterhand på sblplay.se. Uppkast 16:04.


Senast lagen möttes var strax före jul och anledningen till att Jämtland Basket besöker Umeå två gånger på fem dagar beror på att den första matchen var den uppskjutna premiärmatchen. Senast jagade Umeå BSKT segern länge men i slutsekunderna av matchen fick laget en lagfoul och fick se själva besegrade efter Jämtlands straffkast. Som resultat av vinsten mot Umeå klättrade Jämtland upp i tabellen och placerar sig inför morgondagens match på en sjätteplats med fem vinster av 11 möjliga. Umeå ligger fortfarande kvar på en åttondeplats med två vinster och 10 förluster.


Nu är Umeå BSKT hungriga efter revansch samt att bryta den negativa trenden. Umeås assisterande coach Caroline Muzito-Bagenda berättar hur laget ska arbeta för att lyckas plocka hem viktiga poäng:

– Vi har tagit stora steg framåt som lag varje match och har verkligen lyckats bygga något med de spelare vi har. Vi måste fortsätta på den väg som vi börjat på, lyckas vara konsekventa i 40 minuter och allt börjar med försvaret.


Vad lärde ni er från senaste mötet med Jämtland Basket?

– Det vi tog med oss är att vi har möjlighet att spela vår basket och tävla mot som lag som tippas vinna mot oss. Zach Lewis, Tavrion Dawson och Cyril Langevine är deras nyckelspelare och nyckeln är att kunna göra dem obekväma i anfall.


Text: Erika Larsson och Daniel Arnkvist


bottom of page