top of page

Umeå föll i Oglesbys återkomst

Terrence Oglesby storspelade i återkomsten till Boråshallen. Men det räckte inte. Umeå BSKT föll med 66-104 på bortaplan mot Borås Basket.

Umeå BSKT reste ned till Borås i hopp om att studsa tillbaka från premiärförlusten mot BC Luleå.

Efter två spelade perioder såg det ut att bli en relativt jämn historia. Umeå låg då under med 13 poäng och hade goda chanser att hålla sig kvar i matchen.

Så blev det dock inte. Istället la hemmalaget i nästa växel och kunna vinna den tredje perioden med 27-13.

I period nummer fyra fortsatte Borås att bara mala på. Och förlustsiffrorna blev slutligen 66-104 för Umeå BSKT. Mycket på grund av returtagningen som Borås vann med hela 20 returer.

”Tuff match där vi är med bättre mentalt än i matchen mot Luleå. Taktiskt gör vi det okej men vi har problem att avsluta bra nära korgen och missar vidöppna treor. Orken tröt på oss tidigt då vi endast hade sex skadefria killar att rotera på och just nu behöver vi få in två kroppar till i rotationen. Alla ligger på åtta till tio minuter över sin fysiska status för tillfället”, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Poängbäst i Umeå blev återigen norskamerikanske Terrence Oglesby. Guarden, som spelade med Borås Basket säsongen 2012/2013, gjorde sin första match i Sjuhärad sedan dess och slutade på 21 poäng.

I Borås var framför allt importtrion James Washington, Shaquille Hines och Trayvonn Wright svårstoppad. De kombinerade för 56 poäng under tisdagskvällen.

”Samma tendens som mot Luleå då vi inte kan avsluta våra lägen så ger vi Borås läge att vända spelet”, säger Gustavsson.

Poänggörare, Umeå: Terrence Oglesby 21, Egal Saleman 15, Josh Wolfram 10, George Valentine 8, Johan Pierre 6, André Nilsson 6.

Max Wiik

bottom of page