top of page

Umeå gör plats för framtiden

Melker Lindblom och Nils Botold. Foto: Emma Järvholm

Umeå BSKT fortsätter sitt mål att bygga upp och producera spelare från sin egna stad. Förra året skapade man ett division 2 lag, nu tar en ung talang klivet upp till ligalaget samt att en annan talang förlänger.

Den spelare som förlänger heter Nils Botold, han är 197 centimeter lång och född år 2002. Han gjorde sin första säsong med ligalaget förra året. Nils spelade även med Umeås division 2 lag där han var en given startspelare. Blandningen av spel i både ligalaget och division 2 laget hjälpte Nils utveckling mycket.

”Nisse har tagit stora steg framåt under den föregående säsongen, tillsammans med våra assisterande coacher har hans utveckling verkligen peakat och vi hoppas han kommer växa in i ligakostymen kommande åren”, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Den nyanslutna spelaren som fått besked om att ta steget upp till ligalaget heter Melker Lindblom och är endast 16 år gammal, född 2003. Melker, som spelar på point guard-positionen är 183 centimeter lång. Förra säsongen spelade han med division 2 laget och gjorde bra ifrån sig. Med målmedvetenhet och hårt arbete visade Melker resultat under sommaren då han fått positiv utveckling.

Melker sitter på ett liknande självförtroende som Nils, de spelar med herrspelarna utan att vara blyga för att ta för sig. Melker gjorde dessutom väldigt bra ifrån sig på fystesterna och vi märker att han har tagit sommaren väldigt seriöst, detta är en stor anledning till att vi tar med honom i laget”, säger Gustavsson.

Den här säsongen är målet att lära sig och förbättra sig så mycket det går för både Nils och Melker. Detta genom att få spela med och mot spelare med mycket mer erfarenhet. Även fast de två unga spelarna kanske inte är längst upp i listan för speltid så är de viktiga och en början på en glad framtid för basketen i Umeå.

Text: Fredrik Stolt / Emma Järvholm

bottom of page