top of page

Umeå hämtar spelare från Portugal

Umeå hämtar en spelare laget känner väl. Det är Alexander Holmström som kommer från spel i Portugals högsta liga, där han spelade i laget Imortal BC Albufeira.

Holmström spelade i Umeå BSKT då laget togs sig upp till SBL säsongen 2013/2014, han spelade även i Umeå säsongen 2014/2015. Den 26-årige forwarden kommer från spel i Portugal där spenderade han två säsonger. I hans första säsong med det portugisiska laget så spelade han en viktig roll och hjälpte laget ta klivet upp till högsta ligan.

Den här värvningen var solklar enligt Umeå BSKT. Laget får in en duktig spelare som redan känner laget och kommer passa in snabbt. Det finns även en möjlighet att Holmström stannar mer än en säsong.

– När den här dörren öppnades var det en ”no brainer” för oss. En svensk mycket bra spelare som vi känner väl. Han får en bra roll hos oss och det är tänkbart att han kan stanna även nästa säsong, säger Umeås sportchef Luca Romano.

Tanken är att Holmström ska ersätta Umeås lagkapten Egal Saleman som har varit borta ur spel i flera matcher med en skada.

– För oss är det viktigt att ersätta Egal Saleman under den tid han rehabtränar, plus att vi behöver bredda truppen för att inte slita för hårt på våra andra stora spelare. Vi får högre kvalitet på träningarna och får en spelare som kan bidra bra. Alexander kan skjuta både treor och på halvdistans, förklarar Umeås sportchef Luca Romano.


Denna säsong har Holmström fått mindre speltid  på grund av att laget Imortal BC Albufeira värvat fyra nya amerikaner.

– Förra säsongen i Portugal hade Alexander en stor roll i sitt lag som då vann slutspelet i andraligan och kvalificerade sig för förstaligan. Klubben har i år skaffat fyra amerikaner och det har inneburit allt mindre speltid, därför har han valt att komma till Umeå, säger Luca Romano.

Text: Fredrik Stolt, medieansvarig.

bottom of page