top of page

Umeå laddat för norrderby

Efter tre hemmamatcher på 10 dagar reser Umeå till Luleå för att möte BC Luleå på fredagen. -Det är alltid kul att möta Luleå. De flesta var roliga och täta matcher i fjol, säger Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT åkte på sin fjärde raka förlust när Uppsala blev för tunga på tisdagen. 67-88 skrevs siffrorna och det var inte mycket som laget kunde ta med sig från matchen.

–Nej! Det var ett steg tillbaka. Vi var helt enkelt inte där från start och det funkar inte, säger coach Jesper Gustavsson.

Nu väntar istället BC Luleå, ett Luleå som Umeå besegrade en gång under fjolårsäsongen. Men när lagen möttes på försäsongen vann Luleå trots att de spelade utan importer med åtta poäng.

-Luleå har ett bra lag, men vi vill studsa tillbaka från insatsen senast, Göra en match som ett lag och visa vad vi kan. Vi har scoutat Luleå väl och vet vad som väntar. Vi måste steppa upp i försvarsspelet och vi måste ta bättre hand om bollen, säger Gustavsson.

Umeå BSKT har kämpat för att få nye guarden Chris Perez spelklar till matchen. Förutom frågetecknet med Perez så är Jason Davis och Egal Saleman fortsatt skadade.

-Chris har varit bra på träningarna så vi hoppas verkligen att han blir spelklar, säger Gustavsson

Senaste inlägg

Visa alla

Under veckan blev det klart att 209 cm långe centern Nick Fullard ersätter skadade Will Butler. Nick spelade under förra säsongen i Bosnien och Bulgarien. Ta en titt på några highlights från Nicks spe

bottom of page