top of page

Umeå letar hemmaseger

Efter två hedersamma förluster är Umeå BSKT på jakt efter säsongens första seger och på tisdagen kommer Uppsala till Umeå. -Det ska bli spännande. Det är lite av ett nytt lag vi möter, säger Umeåcoachen Jesper Gustavsson.

Umeå BSKT mötte regerande mästarna Södertälje Kings i fredags och var med länge. 27-34 i halvtid och 47-57 i sista pausen rann dock tillslut iväg till 53-78.

-Vi gjorde en bra match i tre perioder, men orkade inte matcha deras kvalitet i fyra perioder. Vårt försvar tog stora steg framåt och bitarna börjar falla på plats, men vi är inte tillräckligt bra, inte i tillräckligt bra form för att vara med fullt ut än, säger coach Gustavsson.

Individuellt stod Yannick Anzulini för 19 poäng och  Nathan Dawit gjorde 19 poäng efter fint skytte med 4 av 6 från trepoängslinjen.

-Spelarna börjar hitta sina roller bättre och bättre. ”Yanne” (Anzulini) btill exempel landar mycket s här långt. Det kommer fortfarande en massa onödiga misstag, men vi är i en process och även jag som coach blir bättre på att få ett lag från starten till att bli ett lag som presterar resultat och vi har inte varit där riktigt än, säger Jesper Gustavsson.

Nu väntar ett Uppsala som spelar med ett helsvenskt lag i år och har inlett med  66-79 mot Södertälje och 84-74 mot Jämtland i senaste matchen.

-Det är ett bra lag som jobbar hårt och spelar intensivt försvar. De vann mot Jämtland i senaste matchen utan Alex Lindkvist senast och han är en väldigt viktig spelare för laget så det kommer att bli tufft, men de roterar väldigt kort och är inte så breda som t.ex. Södertälje vi mötte senast, säger Gustavsson.

På spelarfronten är Jason David ett frågetecken på grund av skada, Egal Saleman skadade handen senast och missar matchen. Sedan för nya guarden Chris Perez är det frågan om han hinner bli spelklar i tid.

-Vi har gjort allt, nu hoppas vi bara att papperna hinner i tid, men vi tror att han ska bli klar under tisdagen. Vi får se. Han har varit bra på träningarna. En spelare som bbidrar på många sätt med sin snabbhet både offensivt och defensivt, säger Gustavsson.

bottom of page