top of page

Umeå redo för Omars återkomst

Omar Krayem och hans Borås kommer till Umeå Energi Arena på fredagen. En match Umeå sett fram emot, men ändå inte. -Det ska bli kul, men samtidigt är Borås ett riktigt bra lag och Omar en riktigt bra spelare, säger Jesper Gustavsson.

Umeå kommer från en veckas uppehåll och lite till sedan förlusten 84-87 på bortaplan mot Örebro.

-Det var en väldigt platt match i försvar från våran sida. Det var trist att det kom en sådan insats i den matchen, men annars har vi spelat bättre de senaste fyra matcherna, säger coach Jesper Gustavsson.

Nu väntar Borås och Omar Krayem. En Omar Krayem som var med och tog upp Umeå till Basketligan och som var ryggraden under fjolårssäsongen.

-Han betydde naturligtvis mycket för oss då, men det var då och nu och nu, konstaterar Gustavsson.

Borås är ett av seriens topplag, men också ett lag som förlorade med 68-84 i Europe Cup mot Oostende i onsdags.

-Då saknade de Maråker och det betydde mycket. Vi får se om han spelar eller inte mot oss. Vi har förberett oss för båda, säger Gustavsson.

Planen för att slå Borås är att kontrollera tempot.

-Det handlar mycket om att göra det och framförallt med vårt försvar och vårt guardspel om du ska vinna mot Borås. De har ett väldigt bra lag med många hot om de får spela som de vill, säger Gustavsson.

På skadefronten är David Jallow borta med en stressfraktur förutom långtidsskadade Magnus Haney.

-Trist med David, men vi har fått träna länge nu med samma killar. Det känns bra, förhoppningsvis ger det resultat. Det ska bli riktigt kul att spela match igen hur som helst, säger Umeåcoachen efter uppehållet på 10 dagar.

bottom of page